REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Un boschetar și-a făcut culcuș în locuința unei femei din Constanța și i-a furat bijuterii de 3.000 de euro

Un boschetar și-a făcut culcuș în locuința unei femei din Constanța și i-a furat bijuterii de 3.000 de euro

Victor ROTARU 24 iulie 2024 | 00:00 466

Situație desprinsă din filmele americane, înregistrată chiar în Constanța. Daniel Iuga, un om fără adăpost, a găsit o pereche de chei în poarta unei locuințe din Municipiul Constanța, și văzând mai multe gunoaie în aceasta, a crezut că este părăsită, instalându-se confortabil în ea. Când s-a întors acasă proprietarul, Daniel Iuga a amenințat că sună la Poliție întrucât... casa îi aparține.

Un boschetar si-a facut culcus in locuinta unei femei din Constanta si i-a furat bijuterii de 3.000 de euro

Totul s-a întâmplat pe 27 noiembrie 2019, atunci când lucrătorii Secției 1 Poliție Constanța au fost sesizați prin apel 112 de Luminița M. cu privire la faptul că a surprins o persoană necunoscută în interiorul locuinței sale din Constanța. Deplasându-se la fața locului, organele de poliție au constatat că Daniel Iuga face parte din categoria oamenilor fără adăpost, iar cu câteva zile înainte de a intra în casă, acesta a luat cheile lăsate în ușă de către Luminița M. Bărbatul a crezut că locuința nu este locuită, întrucât erau mai multe gunoaie aruncate în curtea acesteia.

Audiată în cursul urmăririi penale, Luminița M. a transmis faptul că într-o zi a plecat pentru câteva ore de acasă, iar când a revenit la domiciliu a observat că la fereastra dormitorului a scos capul o persoană necunoscută, femeia apelând imediat la 112. Până la sosirea polițiștilor, Daniel Iuga a înmânat Luminiței M. cheile. În cadrul declarației, femeia a formulat plângere penală pentru infracțiunile de furt calificat și violare de domiciliu, femeia declarând faptul că i-au dispărut mai multe bijuterii, unele de aur, creându-i un prejudiciu de 3.000 de euro.

Când a văzut proprietarul casei l-a amenințat că sună la Poliție

Fiind audiat în calitate de suspect, Daniel Iuga a declarat faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din Constanța a observat o poartă de acces la un imobil deschisă, iar în curtea respectivului imobil a observat mai multe gunoaie, crezând că în locuință nu stă nimeni. În yală se afla un set de chei, pe care le-a luat, după ce în prealabil a încuiat poarta. Deoarece nu se înțelegea cu niște persoane acolo unde locuia fără forme legale, Daniel Iuga s-a gândit să ia cheile ca să revină la o dată ulterioară la acel imobil pentru a dormi. După ce a revenit la imobilul de unde luase cheile, a descuiat poarta, apoi a descuiat ușa de la casă și a pătruns în imobilul propriu-zis. A mers la frigider, iar acolo a găsit atât mâncare stricată, cât și mâncare proaspătă, moment în care s-a gândit că imobilul este locuit. A rămas în imobil fără a aprinde lumina, dar a văzut că televizorul din camera în care intrase era funcțional, având ledul de stand-by aprins. În jurul orei 01:00, auzind un zgomot la poarta de acces, inculpatul s-a uitat pe geam și a văzut o siluetă, fără a putea să își dea seama dacă e bărbat sau femeie. De la fereastră, a cerut acelei persoane să se oprească, totodată spunându-i că va chema poliția.

Un boschetar si-a facut culcus in locuinta unei femei din Constanta si i-a furat bijuterii de 3.000 de euro

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Daniel Iuga la 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. Sentința nu este definitivă.

În 2018, Daniel Iuga a fost prins într-o altă locuință. Avea mandat internațional emis pe numele său

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Eforie, la data de 21 februarie 2018, au identificat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, Daniel Iuga, din localitatea Florești, județul Cluj, urmărit național și internațional, pe numele căruia Judecătoria Cluj-Napoca a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 3 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. “Polițiștii constănțeni au depistat bărbatul în cauză în incinta unei locuințe din localitatea Eforie Sud, stabilindu-se că acesta sustrăsese mai multe bunuri din imobil. La acțiune a participat și un jandarm din cadrul I.J.J. Constanța”, au precizat anchetatorii. Însă, detaliile sunt incredibile. De fapt, Daniel Iuga, în timp ce era urmărit pentru a fi introdus în penitenciar, se „stabilise” în Eforie Sud. Încă de prin februarie 2016, el a găsit o casă a unei femei din București, un fel de imobil de vacanță.

Cum proprietara nu prea a mai venit pe la mare, individul s-a instalat fără probleme. A consumat apă, curent electric, şi-a gătit, a dormit, prejudiciul fiind foarte mare. În plus, el a şi furat bunuri, precum, scule electrice, motostivuitor, bormașini, paturi, saltele etc, pe care, cel mai probabil, le-a vândut. Ciudat este, însă, faptul, cum de proprietara imobilului nu şi-a dat seama că locuiește cineva acolo având în vedere că lunar se consumau curent electric dar şi apă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699