REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.3° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
27.3° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Un câine neînfricat și-a făcut dreptate singur, în „ lupta” cu o ursoaică și puii acesteia. Video

Un câine neînfricat și-a făcut dreptate singur, în „ lupta” cu o ursoaică și puii acesteia. Video

Mariana MURAT 12 august 2024 | 13:50 1143

Imagini incredibile pe străzile din Bușteni, unde un câinele s-a întâlnit cu o ursoaică și puii acesteia. Câinele ș-a luat rolul în serios şi a alergat pe o alee ursoaica. Neînfricat, patrupedul şi-a apărat teritoriul așa cum a putut el mai bine. 

Un caine neinfricat si-a facut dreptate singur, in „ lupta” cu o ursoaica si puii acesteia. Video Imagini cu patrupedul în acțiune 

Incidentul s-a încheiat, din fericire, cu bine pentru cățelul curajos. Totul s-a întâmplat în seara de duminică, în data de 12.08.2024, într-un cartier din Bușteni.

În imagini se poate vedea ursul de talie mai mare, o ia la goană pe alee. În cele din urmă, câinele a reuşit să alunge animalul, dar din nefericire pentru el, ursoaica nu era singură, ci alături de puii. Nici acest lucru nu l-a împiedicat pe patruped așadar, a reușit să-și ducă misiunea periculoasă la bun sfârșit. 

Un caine neinfricat si-a facut dreptate singur, in „ lupta” cu o ursoaica si puii acesteia. Video Imagini cu patrupedul în acțiune

Prezența urșilor în zonele locuite de oameni a devenit din ce în ce mai accentuată, animalele sălbatice căutând mâncare. De asemenea, a crescut și riscul de a vedea un urs în timpul drumețiilor montane, astfel că sunt recomandate câteva măsuri de protecție înainte de a merge pe trasee montane. 

Video: 

Ce facem dacă ne întâlnim cu ursul

În cazul întâlnirii cu animalele sălbatice, turiştii trebuie să îşi păstreze calmul şi să nu intre în panică, întrucât panica poate agrava situaţia şi îi poate face să ia decizii greşite. Cei care se întâlnesc cu urşii nu trebuie să fugă, pentru că urşii pot alerga mai repede decât oamenii, iar fugind omul poate declanşa instinctul de vânătoare al ursului.

Faceţi-vă cunoscut: vorbiţi într-o voce calmă şi fermă pentru a-i semnala ursului prezenţa umană. Nu faceţi contact vizual direct: urşii pot percepe contactul vizual direct ca pe o ameninţare. Retrageţi-vă încet: faceţi paşi înapoi lent, fără să vă întoarceţi spatele ursului. Folosiţi un spray de urs: dacă aveţi un spray de urs, fiţi pregătiţi să-l folosiţi, dar doar ca ultimă soluţie. Evitaţi zonele cu hrană: nu lăsaţi alimente sau resturi în zona de camping, deoarece acestea pot atrage urşii”, mai transmit salvatorii montani.

Aceştia recomandă ca turiştii să nu plece niciodată singuri pe munte şi să sune la 112, aplicaţie care permite echipelor de intervenţie să îi localizeze rapid în caz de urgenţă.”Este crucial să fim bine pregătiţi şi să respectăm măsurile de siguranţă pentru a preveni întâlnirile periculoase cu urşii. Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo Braşov recomandă tuturor turiştilor să se informeze temeinic înainte de a pleca pe traseele montane şi să se asigure că sunt echipaţi corespunzător. Siguranţa pe munte depinde nu doar de experienţă, ci şi de respectarea acestor recomandări esenţiale”, precizează oficialii Salvamont Braşov. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516