REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un comandant al Gardienilor Revoluției îl amenință pe Netanyahu că va fi răpit și făcut sclav în Iran

Un comandant al Gardienilor Revoluției îl amenință pe Netanyahu că va fi răpit și făcut sclav în Iran

A.F. 23 noiembrie 2022 | 00:00 374

Comandantul Gardienilor Revoluției din provincia Isfahan, din cadrul regimului iranian, a declarat duminică că statul teocratic urmărește să îl răpească pe Benjamin Netanyahu și să îl aducă în Republica Islamică ca sclav, notează The Jerusalem Post.

Benjamin Netanyahu

Bahar News, controlată de regimul iranian, a relatat că Mojtaba Fada, comandantul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) din Isfahan, a declarat că "fostul prim-ministru al regimului sionist a sperat că protestele din Iran îl vor determina să călătorească la Teheran [într-un Iran liber de mullahi, după proteste], dar, dacă Dumnezeu va vrea, Republica Islamică va învinge și va înăbuși protestele, preluând din nou conducerea țării și îl va duce pe acel prim-ministru în Iran purtând o lesă și o zgardă de sclav", scrie stiripesurse.ro.

Fada a îndemnat, de asemenea, la distrugerea statului evreu, numindu-l "regimul ucigaș de copii din Israel".

Disidentul germano-iranian Kazem Moussavi a declarat pentru The Jerusalem Post că Fada a căutat să evoce imaginea sclaviei primului ministru.

Guvernul SUA a sancționat IRGC ca organizație teroristă străină. Agenția de știri Tasnim, legată de IRGC, a relatat, de asemenea, despre tirada lui Fada împotriva prim-ministrului israelian.
Proteste în curs de desfășurare în Iran

Fada și-a rostit remarcile la o înmormântare din Isfahan pentru "martirii" Republicii Islamice care au murit în timp ce reprimau protestele în curs de desfășurare împotriva regimului totalitar. Moussavi a declarat că Fada se folosește de martiri și pentru a venera forțele iraniene moarte care au luptat pentru regimul sirian al lui Bashar Assad.

Banafsheh Zand, un expert iraniano-american în Republica Islamică, a declarat pentru Post cu privire la actualul regim khomeinist, care este condus de conducători clerici care perpetuează perspectiva liderului revoluționar iranian Ruhollah Khomeini, că acesta "are un tipar de a face amenințări fizice și de asasinat împotriva liderilor mondiali; cu alte cuvinte, oricine îndrăznește să se opună public terorismului și metodologiei violente a Teheranului, sfârșește prin a primi exact acel tip de amenințare din partea autorității khomeiniste".

Zand a declarat că, "în ultimele săptămâni, Robert Malley, care el însuși a fost disperat ca liderii de la Teheran să semneze un al doilea acord nuclear, a cedat și a recunoscut că amenințările cu asasinarea proferate de regim împotriva oficialilor guvernamentali americani nu numai că sunt inacceptabile, dar fac imposibilă continuarea oricărui acord. După cum am văzut în alte cazuri, nu au nicio remușcare în a lua ostatici din alte țări, pentru a-i folosi ca monedă de schimb ca șantaj în cadrul negocierilor", a spus el.

"Deși, în ultimele peste patru decenii, majoritatea liderilor mondiali și a organismelor internaționale, cum ar fi ONU, au închis cu bună știință ochii la criminalitatea regimului islamic, acum aceasta devine din ce în ce mai inevitabilă."

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington, a scris: "Fada a promis, în mod similar, un răspuns ferm la tulburări "la cea mai mică aluzie din partea liderului [suprem]", referindu-se probabil la discursul din 19 noiembrie al [liderului suprem al Iranului, Ali] Khamenei. Unitatea a publicat o declarație în care anunța arestarea unei 'echipe de teroriști' care a ucis personalul de securitate în provincia Ispahan și care deținea arme de foc și bombe artizanale în aceeași zi."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510