REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
19.6° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un comitat din California a început să-şi testeze apele reziduale pentru depistarea opioidelor

Un comitat din California a început să-şi testeze apele reziduale pentru depistarea opioidelor

Valentina CAMARA 12 aprilie 2023 | 00:00 338

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 începe să scadă în intensitate, un comitat din California a decis să utilizeze acelaşi program de monitorizare a apelor reziduale pentru depistarea noului coronavirus în scopul de a descoperi o altă ameninţare mortală pentru sănătatea publică: opioidele, informează Reuters.

Un comitat din California a inceput sa-si testeze apele reziduale pentru depistarea opioidelor

Marin County, situat la nord de San Francisco, a început acest program-pilot în februarie pentru a colecta eşantioane de ape reziduale din canalizarea publică şi să le testeze apoi pentru a depista prezenţa unor substanţe precum fentanil, metamfetamine, cocaină şi nicotină.

Autorităţile locale speră că datele astfel obţinute vor fi benefice pentru sprijinirea activităţii de prevenţie şi a eforturilor de intervenţie. De exemplu, dacă există o abundenţă de opioide în eşantioanele recoltate, autorităţile californiene vor putea să accelereze distribuirea de Narcan, un antidot care inversează cu rapiditate efectele acestor droguri ilegale, mai ales dacă este administrat în primele minute după apariţia primelor simptome ale unei supradoze.

"Problema supradozelor reprezintă o criză de sănătate publică. Pierdem un rezident la fiecare cinci zile în Marin County", a declarat medicul Matt Willis, ofiţerul pentru sănătate publică din acest comitat. "Aşadar, noi credem că este cu adevărat important să dezvoltăm aceleaşi metode de supraveghere, acelaşi tip de informaţii pe care le-am aplicat în timpul pandemiei de COVID-19, pentru această nouă criză a supradozelor", a adăugat el.

Marin County, la fel ca multe alte zone din Statele Unite, se confruntă cu o epidemie a drogurilor. Decesele cauzate de supradoze au crescut de la 30 în 2018 la 65 în 2021, potrivit departamentului pentru sănătate şi servicii medicale din acest comitat american.

Oficialii locali au folosit aceeaşi metodă şi aceiaşi parteneri pentru a monitoriza dovezile despre răspândirea noului coronavirus, aşadar infrastructura noului program este deja în mare parte implementată.

De două ori pe săptămână, angajaţi de la Central Marin Sanitation Agency colectează 50 de ml de ape reziduale din totalul de 30,2 milioane de litri care trec în fiecare zi prin uzina de tratare a apelor uzate din San Rafael. Apele reziduale provin din gospodării, unităţi comerciale şi surse industriale, precum chiuvete de bucătărie şi baie, toalete şi duşuri.

Eşantioanele sunt expediate apoi la Biobot Analytics, un laborator din Cambridge, Massachusetts. Cercetătorii acelui laborator analizează mostrele pentru a depista eventuala prezenţă a drogurilor.

Reprezentanţii Biobot Analytics au refuzat să precizeze numărul comitatelor americane care testează ape reziduale în mod special pentru descoperirea unor astfel de substanţe, însă au dezvăluit că analizează mostre provenite din peste 700 de localităţi din peste 50 de state, teritorii şi provincii americane. Unele dintre acele zone îşi testează apele reziduale pentru a depista fie boli infecţioase şi substanţe de mare risc, fie pentru ambele, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436