REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un concurent Chefi la cuțite și un finalist Masterchef au cucerit Parisul cu un restaurant românesc

Un concurent Chefi la cuțite și un finalist Masterchef au cucerit Parisul cu un restaurant românesc

Replica API 22 ianuarie 2019 | 00:00 707

Ovidiu Malișevschi și Bogdan Alexandrescu

Ovidiu Malișevschi, fost concurent Chefi la cuțite, și Bogdan Alexandrescu, finalist Masterchef, au dat lovitura la Paris cu un restaurant în care au introdus preparate specific românești, Ibrik Kitchen, ce aparține Ecaterinei Paraschiv. Prestigioasa revistă Vogue a inclus localul printre cele "cinci restaurante ale momentului în Paris".

Sarmalele, mămăliga, ostropelul de pui sau papanașii sunt doar câteva dintre preparatele românești care i-au dat gata pe francezi. La Paris, doi chefi români au dat lovitura, încurajați de Ecaterina Paraschiv, cea care a pus bazele unui mic local ce i-a cucerit iremediabil pe cetățenii din capitala Franței.

Clujeanul Ovidiu Malișevschi și bucureșteanul Bogdan Alexandrescu, cunoscuți publicului român din emisiunile culinare Chefi la cuțite, respectiv Masterchef, s-au făcut remarcați în capitala gastronomică a lumii, prin preparate românești interpretate la un nivel superior.

"Abia deschis, Ibrik mizează pe gastronomia tipic balcanică: tocăniţă de pui, sarmale de porc cu mămăligă cremoasă, vită cu trufe negre româneşti şi peşte din Carpaţi. Surprinzător şi foarte reuşit", se arată în Vogue.

Ovidiu Malişevschi are 32 de ani, a studiat la celebra şcoală Le Cordon Bleu, apoi a făcut un stagiu cu Frederic Simonin şi a lucrat în restaurantul La Dame de Pic, ce aparţine Chef Anne-Sophie Pic, a patra femeie-Chef care a câştigat 3 stele Michelin cu restaurantul Maison Pi, câştigând şi Best Female Chef – The World’s 50 Best Restaurants 2011.

Nu și-a propus de la început să fie bucătar, ci după terminarea facultății a lucrat pentru firma de telecomunicații a părinților. Încă din copilărie este pasionat de motociclete, la 16 ani a început să conducă un scuter, iar peste câțiva ani începuse să participe la competiții de motociclism viteză. Pasiunea pentru bucătărie a descoperit-o după ce s-a mutat singur. Nevoit să se întrețină, Ovidiu a început să se joace cu preparatele și se se apropie de ceea ce a devenitcariera lui. La "Chefi la cuțite" spunea că visul lui este să deschidă un restaurant la București și că nu s-ar vedea luvrând în străinătate, dar iată că performața a atins-o chiar la Paris.

Bogdan Alexandrescu (a.k.a. Dexter)este pasionat de zona de food style, finalist in primul sezon Masterchef, a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris. Acesa și-a încercat norocul și în România, ba chiar a lucrat și alături de chef Florin Dumitrescu, dar și alături de fostul său coleg de emisiune, Alex Petricean (D'Artagnan), sub titulatura Funky Chefs.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510