REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un conflict direct între NATO și Rusia este îngrijorător, declară Erdogan

Un conflict direct între NATO și Rusia este îngrijorător, declară Erdogan

Georgiana BOGLEA 12 iulie 2024 | 00:00 121

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a estimat joi perspectiva unui ''conflict direct între NATO şi Rusia" drept "îngrijorătoare".

Un conflict direct intre NATO si Rusia este ingrijorator, declara Erdogan

"Perspectiva unui conflict direct între NATO şi Rusia este îngrijorătoare", a declarat şeful statului turc, care participă la summitul de la Washington al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

NATO, reunită până joi seara în capitala americană, în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a decis să întărească ajutorul său pentru Ucraina, prin trimiterea de avioane de vânătoare şi baterii de apărare antiaeriană.

Kremlinul a estimat ca răspuns că NATO este "pe deplin implicat" în conflictul din Ucraina, adăugând că ia în calcul "măsuri pentru contracararea acestei ameninţări serioase".

Ankara s-a ţinut echidistantă faţă de Moscova şi Kiev de la declanşarea invaziei ruse în februarie 2022.

Cu toate acestea, Erdogan a estimat anul trecut că Ucraina "merită pe deplin" să adere la NATO, a cărei importanţă în calitate de organizaţie internaţională a subliniat-o joi.

"Nu credem că Organizaţia de Cooperare de la Shanghai este o alternativă la NATO", a spus Erdogan. "La fel, nu considerăm ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) o alternativă la orice altă structură", a subliniat preşedintele turc.

Erdogan anunţase în 2022 intenţia de a ralia Turcia la Organizaţia de Cooperare de la Shanghai (OCS), ce reuneşte mai multe ţări cu relaţii tensionate cu Occidentul, printre care Rusia, China şi Iran.

El a participat săptămâna trecută la summitul OCS de la Astana, în Kazahstan, în calitate de "partener de dialog", şi a avut în marja summitului o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin.

În ceea ce priveşte războiul în curs dus de Israel în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, Erdogan a atenţionat împotriva unei extinderi a conflictului. "Ameninţările şi tentativele Israelului de a extinde conflictul trebuie să înceteze. În caz contrar, regiunea noastră se va confrunta cu riscul unor conflicte mai profunde, chiar cu război", a declarat Erdogan, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510