REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Un consilier amenință cu demisia din cauza dictaturii lui Radu Cristian

Un consilier amenință cu demisia din cauza dictaturii lui Radu Cristian

Virgil STOIAN 16 februarie 2023 | 00:00 3511

Consilierii PNL de la Mangalia nu au votat pentru acordarea subvenției la căldură, în ședința din 30 ianuarie, urmând ca mangalioții să plătească în continuare facturi astronomice. Mai mult decât atât, firma care furnizează agent termic în Mangalia, Goldterm, a notificat o parte din locuitori că va sista căldura în 7 zile dacă nu se vor achita facturile restante. Revoltat de această situație dar și de ”monopolul” pe care primarul Radu Cristian îl are în Consiliul Local, PNL având majoritate, Doru Marinescu, consilier din partea PER, a anunțat că se gândește la o eventuală demisie. Totodată, acesta a anunța că se strâng semnături pentru desființarea Consiliului Local și organizarea unui Referendum. Contactat de Replica pentru un punct de vedere, primarul Radu Cristian nu a dorit să vorbească despre această situație, considerând că nu este una de interes. A ținut să specifice că vorbește cu noi doar despre proiectele Mangaliei.

Un consilier ameninta cu demisia din cauza dictaturii lui Radu Cristian

Consilierul local Doru Marinescu s-a săturat ca toate proiectele, bune sau rele, din Consiliu Local, să treacă, PNL având majoritate. Picătura care a umplut paharul a fost notificarea celor de la Goldterm, care aparține de Consiliul Local, prin care se anunța sistarea apei calde și a căldurii în caz că nu se plătesc facturile restante.

Un consilier ameninta cu demisia din cauza dictaturii lui Radu CristianNotificarea Goldterm

A fost ședința de consiliu în care consilierii de la PNL nu au fost de acord cu subvenția de la stat pentru căldură, iar acum, Goldtermul anunță că în următoarele 7 zile, dacă nu se plătesc sumele restante, se va sista căldura și apa caldă. Este o chestie umană, de bun simț și nu mă mai reprezintă. Primarul a zis că nu este de acord cu subvenționarea,  este șeful PNL, justificând că cei de la case nu au subvenții, cei cu gaze nu au subvenții, deși ele sunt plafonate, sunt cumva subvenționate. Nu mă mai reprezintă în cazul acesta. Mă întâlnesc cu vecinii, cu prietenii, societatea este a Consiliului Local, nu este o societate străină, este societatea pe care și eu o reprezint, este sub orice critică. Asta pentru mine a fost cireașa de pe tort, sunt multe și acum le-am văzut cu ochii mei, este peste puterea mea și am zis că mai bine îmi văd de familiei, de liniște, și asta este o muncă”, a declarat Doru Marinescu.

 

Un consilier ameninta cu demisia din cauza dictaturii lui Radu CristianDoru Marinescu

Se strâng semnături pentru demiterea Consiliului Local

Totuși, Doru Marinescu nu este complet hotărât în privința demisiei, dar a vorbit despre o eventuală desființare a Consiliului Local: ”Nu sunt hotărât 100%, am înțeles că o să se strângă semnături pentru demiterea consiliului local și în funcție și de acest rezultat, și de ce se va mai întâmpla până atunci, voi lua o hotărâre. Se poate desființa Consiliul Local prin strângerea de voturi și se poate ajunge la Referendum. Sunt deja mulți care mă întreabă de acest subiect, și atunci am zis să pun în balanță și demisia mea, pentru că totul depinde și de voința locuitorilor.

Mangalia nu are toalete publice

Marinescu continuă dezvăluirile... ”A fost o dezbatere publică pe buget... s-a discutat de o situație omenească, de toaletele publice, Mangalia nu are... și la prima ședință de consiliu au spus că nu au băgat, că nu au alocat bani. Consilieri locali sunt cumva sub conducerea primarului, și ca primar în sine și ca șef PNL. Ca și decizii, eu am inițiat două hotărâri de consiliu local, au trecut 3 luni, 6 luni, nu au fost pe ordinea de zi... este puțin nesimțit... măcar dacă făcea spre bine, dar este contrar cele spus de dumnealui în campania electorală, când a candidat pentru prima dată la primărie, când a candidat pentru prima data împreună cu colegul Doru Colgiu, care acum este director... este o clică... astea sunt lucruri personale pe care eu le știu și nu sunt chiar de domeniul publicului, dar sunt lucruri care mă dor, le știu, și mai bine mă plimb cu prietenii prin oraș.  Din punctul meu de vedere este mult mai simplu să se desființeze Consiliul Local și atunci cu siguranță lucrurile vor sta altfel, și atunci el cât va mai fi primar, un mandat, nu va mai avea consiliu, și atunci va fi nevoit, fiind executivul, să execute tot ce trebuie. Eu așa o văd, acum... ”, a încheiat Doru Marinescu.

Un consilier ameninta cu demisia din cauza dictaturii lui Radu CristianRadu Cristian

Dacă ni se oprește gazul, o să oprim agentul termic la toți locuitorii

Revenind la notificările Goldterm... ”Au fost trimise notificări la mai multe asociații de proprietari. S-au pus notificările pentru că noi nu mai avem subvenție de la primărie, și trebuie să plătim gazul altfel ni-l taie și nu mai putem furniza căldură, noi depindem de primărie să ne dea ajutoarele. Nu știu să vă spun dacă o să se oprească agentul termic după șapte zile dar dacă ni se oprește gazul o să oprim la toți.”, a declarat pentru Replica, dispecerul firmei Goldterm.

L-am contactat și pe primarul Cristian Radu, pentru un punct de vedere însă, ca de obicei, subiectele care nu-i plac le ocolește. ”Vă rog să mă sunați când aveți treburi importante de discutat, care țin de oraș, nu ce zice unul sau altul sau alte chestii”, a declarat Radu Cristian.

Ce spune prefectul Coșa despre referendum și dizolvarea consiliului

Aflat în studioul Replica, prefectul Coșa a făcut referire și la un eventual referendum pentru dizolvarea consiliului local de la Mangalia: ”Instituția prefectului se nu pronunță pe ce vor unii sau ceilalți, ea se pronunță pe documente. În momentul în care avem o hotărâre, noi ne pronunțăm pe ceea ce înseamnă legalitatea respectivei hotărâri, în nici un caz nu ne pronunțăm pe oportunitate. Dizolvarea consiliului local se poate face în anumite condiții, în ceea ce privește referendumul este o chestiune de durată, pot apărea tot felul de probleme. Consiliul mai poate fi dizolvat și în instanță, cum a fost cazul la Agigea. Orice inițiativă cetățenească este tratată cu maxim de atenție, cum s-a întâmplat și la Agigea, unde am răspuns tuturor întrebărilor tuturor părților.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Metre, esti p***t? Pune mana si plateste caldura sa achite Asociatia factura si nu-ti opreste Goldu caldura.
0
0
Sunt un pedofil și trăiesc cu Noramea!!
0
0
Dacă tot vedeți ca manaca lumea rahat ca ma ia si ca de fapt nu ma ia ... ce tot mai constinuati smecherul e smecher maine stau cu o apă plată 6 ore ca așa vrea mușchiu meu și cred ca ati uitat sa platiti si taxa de protectie. Apropos, daca tot vedeti masina lui Raim batranu pe n***u Vodă cu 1 Decembrie parcata mereu acolo si nu ii face politia sau locala nimica ca tremura de frică, chiar nu va dati seama ca suntem smecheri ? Smecherii fac ce vor , fraierii fac ce pot hai pa
1
1
Pai sa-l ia o data cu toată șandramaua lui și cu toate ciorile,ca intra pe USA din fata și iese pe cea din spate , deoarece coloboareaza !
0
0
Sunt paisprezece dosare penale deschise pe numele Raim,probabil fără sa știe ei
0
0
El Greco ,tu stai linistit,căci ei nu te vor mai deranja mult timp.
0
0
Domnilor consilier va rog frumos faceți ceva cu Clanu Raim, ca vin in incinta restaurantului și stau cu câte un ceai câte 5-7 ore! Ne ocupa mesele degeaba! Ne este frica sa le zicem ceva, ca recurg la injurii și amenințări !
7
0
Sunt scalavu și câinele lui Raym !
1
0
Nu-l mai primiți pe cersatoru de fratimiu Serif in sălile de jocuri! Închideți sălile de jocuri! Ca l-ați distrus pe fratimiu serif cersatoru!
3
0
Jos cu tot grupul de Hoții ai lui Radu Cristian un nenorocit și un hot notoriu,a distrus frumusețe de oraș spitalu este distrus fără medici fără urgente drumurile distruse străzi in continua reparații toate lucrările făcute de actuala administrație sunt făcute de mântuială sa scoată ochii Locuitorilor nimic nu este făcut cum ar trebui,nimic in orașul asta nu mai este normal si nici nu arată normal cu jegu si nenorocitu asta de primar care la fiecare alegeri își aduce de la el din constanta câteva autocare cu locuitori din constanta cărora le face vize flotant înainte si îi pune sa-l voteze f**u-ti sistemu si susținerea pe care o ai gunoiule!
0
1
,,Se nu pronunța",unu.Doi, ce circ de circ,când se oftica aceștia unul pe altul,căci nu-i nimic mai strong ca dezbinarea intre misei.Mangalia ,nu i mai mai departe viitorul decât trecutul.Iar prezentul chiar de lasă de dorit, totuși ,promite.
2
0
Papagal.Nu da nimeni doi bani pe acest necunoscut.El e cu baloanele.
2
1
Doru Marinescu a ajuns consilier nici el nu știe cum, ca și alții, dar el săracu e praf. A rămas tot cu "metre" când era el golanas vai steaua lui de atarnache. Amenință el ...
2
1
Ai dreptate, si la timpul potrovit o sa apara si dovezile pe care le am :)
2
0
Mare consilier și nea caisa asta,are Mangalia consilieri numai unul și unul, fugi mă baolane și lasă ne, Doru puliiii
3
1
Doru Marinescu are o familie frumoasă, un om respectuos și de nădejde. Are o contribuție la viata culturală a Mangaliei a anilor 90. Doru Marinescu este zâmbetul Mangaliei!
4
6
PER cu Ozzy a fost inventat de Radu pentru a capta voturile prostimii și a le duce pe linie moartă. Ozyy a mai pus pe listă pe unul Zamosteanu care chiar a crezut că e pe bune și l-au dat afara înainte de a semna mandatul de consilier. În locul lui si-a pus amanta Larisa fata lu unu care a construit ditamai blocul langă geamie si a vopsit ilegal parterul si stalpii de iluminat public in culorile mexicane si a batut cuie intr un copac ciuntit. De aceea niciodata nu se va lua vreo masura impotriva ei. Si acum sa vorbim de Marinescu, un fost cantaret de duzină sponsorizat de Beinur ca sa il bage pe tatarusul mic intr un clip de rahat. A dat faliment in orice afacere a facut si acum face chipurile scandal ca au primit aia somații. Păi nea Caisă așa e legea nu plătești , primești somație indiferent că e Goldterm, Enel , Engie, si asa mai departe. Faza cu dizolvarea consiliului e o farsa asteapta sa vada cine semneaza pentru demitere pentru a ii da lista lui Radu sa vada ce tradatori mai sunt împrejur. Hai s-auzim de bine si desteptati-va odata ca si Ozy e fost politist vamal si Semi e in sistem la Sanepid nu va mai bucurati degeaba nu aveti sanse deocamdata
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677