REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.8° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Un constănțean a înjunghiat un bărbat în zona gâtului, în Anglia. Va fi adus în țară să-și execute pedeapsa!

Un constănțean a înjunghiat un bărbat în zona gâtului, în Anglia. Va fi adus în țară să-și execute pedeapsa!

Virgil STOIAN 3 iunie 2024 | 00:00 1941

Mitrea Petre nu mai locuiește din anul 2005 în România, alegând Regatul Unit drept țară adoptivă. Bărbatul a fost condamnat de Curtea Coroanei din Manchester la 10 ani și 9 luni de închisoare, pentru tentativă de omor și fiind acuzat că, pe fondul unei altercații cu un alt bărbat, l-a înjunghiat pe acesta în gât, după care a fugit din Regatul Unit. Autoritățile judiciare britanice au solicitat Ministerului de Justiției din România transferarea acestuia într-un penitenciar din țara noastră în vederea executării pedepsei la care a fost condamnat Mitrea Petre.

Un constantean a injunghiat un barbat in zona gatului, in Anglia. Va fi adus in tara sa-si execute pedeapsa!
Potrivit rechizitoriului, pe fondul unei altercaţii cu persoana vătămată Kozar C., Mitrea Petre s-a înarmat cu un cuţit cu lama de 20 cm cu care  a lovit-o pe aceasta în zona gâtului, înţepând vena jugulară şi artera carotidă, după care a părăsit locaţia unde s-a desfăşurat scena sângeroasă şi a fugit din Regatul Unit. Din descrierea faptei realizată prin sentinţa de condamnare aflată la dosarul cauzei rezultă că acţiunea condamnatului a fost una premeditată, în scopul săvârşirii infracţiunii acesta înarmându-se în prealabil. Mitrea Petre nu a consimțit la executarea pedepsei în România, însă consimţământul său la predare nu este necesar, deoarece persoana condamnată va fi expulzată din Regatul Unit de îndată ce îi expiră termenul de apel, iar potrivit certificatului ce însoţeşte sentinţa penală nu are o procedură de apel în derulare.

Un constantean a injunghiat un barbat in zona gatului, in Anglia. Va fi adus in tara sa-si execute pedeapsa!
Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au decis recunoaşterea şi punerea în executare pe teritoriul României a sentinţei penale prin care Mitrea Petre a fost condamnat la  pedeapsa închisorii de 10 ani şi 9 luni pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. De asemenea, dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii de 10 ani şi 9 luni aplicată persoanei condamnate într-un penitenciar din România. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515