REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
22.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un constănțean reclamă că a fost bătut de fostul patron pentru că-și voia salariul

Un constănțean reclamă că a fost bătut de fostul patron pentru că-și voia salariul

Virgil STOIAN 14 august 2024 | 00:00 631

Un bărbat din Castelu reclamă faptul că fostul lui angajator, D.P., nu a vrut să îi dea salariul și banii pe concediu după ce l-a dat afară. Angajat ca șofer dar și distribuitor pe o mașină de butelii, bărbatul susține că a fost și agresat de D.P. și de fiul acestuia, în acest sens obținând și un certificat medico legal. Contactat de reporterii Replica, D.P. a negat că l-ar fi agresat pe fostul angajat susținând că acesta a alunecat. Totuși, potrivit reprezentanților IPJ, în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Un constantean reclama ca a fost batut de fostul patron pentru ca-si voia salariulCertificat medico-legal și foaia de la UPU

Florin Băncilă susține că fostul angajator l-a bătut, împreună cu fiul său, deoarece și-a cerut drepturile salariale. Mai mult decât, după ce a reușit să obțină salariul și banii pe concediu, prin intermediul unui avocat, D.P. ar fi încercat să îl pună să semneze un act prin care s-ar fi împăcat „Eu am fost angajat la firma Medgaz, din septembrie 2023, însă am lucrat la negru până pe 2 februarie 2024. Angajarea din 2 februarie s-a făcut pe Medgaz, dar doar scriptic, eu am prestat servicii pentru Lanapel și Gazzo Plic, firmele lui D. P. Pe 21 iunie, după ce am venit din cursă, după program, eu lucrând și șofer și distribuitor pe mașină de butelii, i-am predat banii lui D. P., în curtea firmei și apoi mi-a spus că de luni nu mai vin la muncă. I-am zis să îmi dea drepturile salariale și banii pe concediu, pe care nu mi-l luasem. A făcut spume la gură când i-am cerut banii, m-a amenințat cu o baionetă  și de frică am luat mașina de serviciu și am plecat cu ea acasă, la Castelu”, spune bărbatul

„A intrat peste mine în casă!”

„El a venit după mine acasă, a intrat peste mine în curte, m-au luat amândoi, și el și fiul lui, m-am apărat, am alunecat, m-au târâit la stradă, am căzut într-un șanț, s-au suit pe mine și mi-au dat pumni și picioare în cap, ca la K1.Spre norocul meu, fata mea era acasă și a ieșit la stradă și îi implora să nu mai dea în mine. A venit un echipaj de poliție și ambulanța, l-au legitimat pe D.P. iar acesta a susținut că el este stăpân de oameni, că muncitorii sunt sclavi. Ei s-au întors apoi la familia mea, când eu eram la spital la Constanța. Am stat 40 de ore la urgență, mi-au dat tratament, eu aveam amețeli. Am reușit să îmi iau salariul și banii pe concediu prin intermediul unui avocat. D.P. plătea din buzunar salariile, fără nici un ștat de plată, fără nimic. Când am primit banii a trebuit să semnez vreo 5 hârtii, printre care era și o hârtie prin care mă împăcam cu el pe care nu am semnat-o. Eu am depus și o plângere penală pe 26 iulie 2024, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, dar până acum nu s-a întâmplat nimic”, a mai relatat Băncilă.

Un constantean reclama ca a fost batut de fostul patron pentru ca-si voia salariulFirma unde a lucrat Florin Băncilă

Ce spune fostul patron?

Contactat de reporterii Replica, D.P. a negat că l-ar fi agresat pe fostul angajat: „Eu nu am agresat pe nimeni niciodată, nu am nici un dosar, nici o agresiune. El a venit aici, a lucrat la o firmă parteneră și l-am ajutat. El făcea curățenie aici, era vai mama lui. Eu i-am dat bani să facă școala de șoferi, l-am ajutat. El și-a primit banii, dar apoi a dat în mine, a început să strige «aoleo, mă omoară» . Nu a dat nimeni în el, e un provocator, un procesoman, are 50-100 de procese pe rol. El a fugit cu mașina, eu nu l-am agresat absolut deloc, eu m-am dus să îmi iau mașina și am alunecat amândoi și apoi și-a scos certificat medical pe acele răni.”

Un constantean reclama ca a fost batut de fostul patron pentru ca-si voia salariul

Ce spune IPJ

Pe fir au intrat și polițiștii, care au deschis un dosar pentru loviri și alte violențe. „La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că tatăl său ar fi fost agresat fizic de doi bărbați, ca urmare a unor neînțelegeri privind plata unor drepturi salariale.  Polițiștii deplasați la fața locului, în localitatea Castelu, au constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul prezentând răni la nivelul membrelor superioare și inferioare. Bărbatul a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe”, au transmis reprezentanții IPJ.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016