REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.3° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
27.3° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Un copil de 15 ani a fost găsit în stop cardio-respirator, după s-a curentat în podul casei

Un copil de 15 ani a fost găsit în stop cardio-respirator, după s-a curentat în podul casei

Deria ISLEAM 12 august 2024 | 14:20 731

A fost alarmă, luni, 12 august, în prima parte a zilei, într-o localitate din județul Sibiu, acolo unde un copil de 15 ani a fost preluat în stare de inconștiență de medici după ce s-a curentat în propria gospodărie.

Un copil de 15 ani a fost gasit in stop cardio-respirator, dupa s-a curentat in podul casei

Incidentul din centrul țării s-a petrecut într-un imobil din localitatea Valchid, comuna Merghindeal. La fața locului a ajuns rapid un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ, pentru a acorda asistență medicală unui adolescent în vârstă de aproximativ 15 ani.

Copilul era inconștient, în stop cardio-respirator. Din fericire, minorul a răspuns manevrelor de resuscitare. Ulterior, el a fost preluat de elicopterul SMURD și a fost transportat la spitalul din Târgu Mureș.

”Un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ intervin de urgență în localitatea Valchid pentru a acorda asistență medicală unui minor de sex masculin, în vârstă de aproximativ 15 ani, inconștient”, a informat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU Sibiu, conform Turnul Sfatului.

Echipele de intervenție au mai precizat că persoana se afla în stop cardio-respirator, în urma șocului. ”În aceste momente se aplică manevre de resuscitare”, mai precizaseră oficialii ISU Sibiu. La fața locului urma să intervină și elicopterul SMURD Tg. Mureș, a anunțat, inițial, ISU.

Imediat au venit și veștile mai bune. ”Din fericire băiatul a răspuns manevrelor de resuscitare, aceasta a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la spitalul din Tg. Mureș”, a mai punctat ISU Sibiu.
Cum s-a petrecut incidentul din Sibiu

Cercetările efectuate ulterior de polițiștii sibieni au scos la iveală modul în care s-a petrecut acest grav incident. Din primele cercetări se pare că, în cursul acestei zile, în jurul orei 11.20, minorul din localitatea Valchid ar fi urcat în podul casei și ar fi atins un panou al rețelei de electricitate. A fost momentul în care s-a curentat.

Echipajele medicale ajunse la casa sa l-au găsit pe minor în stare de inconștiență. I-au fost aplicate manevre de resuscitare la care minorul a răspuns, fiind apoi transportat la spital.

”În cauză, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, să se stabilească situația de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință”, anunță IPJ Sibiu, conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516