REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un copil în stare gravă ar fi fost trimis acasă pentru că spitalul nu avea medic pediatru

Un copil în stare gravă ar fi fost trimis acasă pentru că spitalul nu avea medic pediatru

Ana Maria LIPAN 11 mai 2023 | 14:11 838

AcuzaÈ›ii grave la adresa medicilor de la Spitalul Orășenesc UrlaÈ›i, judeÈ›ul Prahova. Un copil în stare gravă ar fi fost trimis acasă de la Camera de gardă, pe motiv că unitatea sanitară nu are medic pediatru. Cazul a ajuns în atenÈ›ia autorităților, care au demarat deja o serie de anchete. Între timp, copilul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din PloieÈ™ti, scrie Actualitatea Prahoveană, sursa citată de digi24.ro. 

Un copil in stare grava ar fi fost trimis acasa pentru ca spitalul nu avea medic pediatru

Copilul ar fi ajuns în stare gravă la Spitalul Orășenesc din UrlaÈ›i, însă niciun cadru medical nu ar fi vrut să îl consulte. Motivul - micuÈ›ul ar fi trebuit văzut de un medic pediatru, de care spitalul nu dispune. "Este o anchetă internă în derulare. Din toate datele culese de mine până la această oră, copilul respectiv nu a fost prezentat la spitalul nostru. După anchetă, vom reveni cu alte amănunte dacă este cazul", a transmis, pentru sursa citată, managerul Spitalului Orășenesc UrlaÈ›i, ec. Elena-Rita CiÈ™maÈ™. Cazul a ajuns È™i în atenÈ›ia DGASPC Prahova, care verifică dacă a fost vorba de neglijență sau de abuz.

"Ne-am autosesizat în acest caz. Deja reprezentanÈ›ii DirecÈ›iei se deplasează în teren să identifice familia, să afle dacă este neglijență sau abuz, dacă mai sunt È™i alÈ›i copii în familie È™i dacă se află în situaÈ›ii de risc. Vom culege informaÈ›ii È™i de la unitățile medicale să aflăm exact starea copilului È™i să luăm cele mai potrivite măsuri astfel încât să fie asigurate toate drepturile lui”, a transmis purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola.

După ce cazul micuÈ›ului refuzat de medici a ajuns în spaÈ›iul public, È™i Prefectura Prahova a cerut o anchetă mixtă.

"În urma informaÈ›iilor apărute în mass-media, cu privire la cazul copilului de la UrlaÈ›i aflat într-o stare precară de sănătate, pentru care există suspiciunea că i-a fost refuzat accesul la servicii medicale în cadrul Spitalului Orășenesc UrlaÈ›i, vă aducem la cunoÈ™tință faptul că prefectul judeÈ›ului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu a emis un Ordin de Prefect, prin care a dispus verificarea de către o comisie mixtă a situaÈ›iei de fapt. Astfel, reprezentanÈ›ii InstituÈ›iei Prefectului JudeÈ›ul Prahova, DirecÅ£iei Generale de Asistență Socială È™i ProtecÈ›ia Copilului Prahova, DirecÈ›iei de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă È™i ai Inspectoratului JudeÈ›ean de PoliÈ›ie Prahova verifică astăzi aspectele semnalate. Rezultatele controlului vor fi făcute publice de către InstituÈ›ia Prefectului JudeÈ›ului Prahova la finalul verificărilor", a transmis Prefectura Prahova. Între timp, copilul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din PloieÈ™ti, unde primeÈ™te îngrijiri medicale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510