REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
10.4° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Un copil problemă a semănat teroare printre elevii Liceului Economic: le cerea taxe de protecție

Un copil problemă a semănat teroare printre elevii Liceului Economic: le cerea taxe de protecție

Victor ROTARU 11 iulie 2024 | 00:00 2243

Fenomenul de bullying în școlile de România este într-o continuă creștere, cazurile devenind din ce în ce mai violente. Astfel, Paris C., un minor din Tulcea, a amenințat mai mulți elevi ai Liceului Economic din municipiu, cerându-le o taxă de protecție, scopul acestuia fiind însă să strângă bani pentru a-i juca la aparate.

Un copil problema a semanat teroare printre elevii Liceului Economic: le cerea taxe de protectie

Totul s-a întâmplat în luna septembrie 2019, atunci când Paris C., în vârsta de 16 ani, a obținut în mod repetat de la minorii Marius S., Florin C., și Petrică C., toți elevi la Liceul Economic din Tulcea, diferite sume de bani sau bunuri, reprezentând „taxă de protecție”. La începutul anului școlar l-a abordat pe Marius S. și alți tineri care se aflau pe terenul de sport al liceului și prin amenințări a încercat să îi constrângă să îi dea fiecare suma de 20 de lei, ca taxă de protecție, pentru a putea juca la aparate.

În ziua următoare, l-a abordat din nou pe Marius S., care se afla împreuna cu alt coleg lângă Liceul Economic, cerându-i 80 de lei, fără să obțină vreo sumă de bani. Ulterior, Paris C. l-a abordat telefonic pe Florin C., în timp ce acesta se afla pe terenul de sport al liceului și l-a constrâns prin amenințări cu acte de violență să-i dea o sumă de bani, ca taxă de protecție, iar victima s-a conformat și i-a dat o bancnotă de 10 lei. După câteva săptămâni, l-a abordat pe Petrică C. care se îndrepta către internatul Liceului Economic, unde acesta era elev, și i-a cerut o sumă de bani reprezentând taxa de protecție, și pentru că victima nu avea nici un ban asupra sa, Paris C. i-a cerut să-i dea cruciulița pe care acesta o purta la gât, sub formă de împrumut, iar victima s-a conformat.

Un copil problema a semanat teroare printre elevii Liceului Economic: le cerea taxe de protectie

Cu ocazia audierii în calitate de suspect Paris C. nu a recunoscut săvârșirea faptelor. A susținut că în cursul anului 2019 l-a contactat telefonic pe Marius S. pe care l-a rugat să-i împrumute suma de 10 lei. Acesta l-a asigurat că va procura suma de bani și îl va căuta ulterior. De asemenea, Paris C. a mai adăugat că nu l-a constrâns pe acesta să-i dea banii și nu a pătruns în incinta liceului.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva lui Paris C., pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fu..va in gura de magistrati put.rosi! Ati lab.rit procesul pana s-a prescris. Sa ajungeti si voi sa treceti prin ce trec victimele unor astfel de infractori!
12
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515