REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un curier a furat banii firmei și a înscenat un jaf pentru a nu fi prins

Un curier a furat banii firmei și a înscenat un jaf pentru a nu fi prins

Victor ROTARU 3 august 2023 | 00:00 2483

„Hoțul strigă hoțul” este o zicală destul de folosită de către români, numai că în acest caz lucrurile stau puțin diferit. Sebastian M., având funcția de curier în cadrul firmei Cargus, a sustras peste 80 de mii de lei, sumă provenită din vânzarea de colete. Pentru a masca totul, Sebastian M. a formulat o plângere în care a sesizat faptul că mai multe persoane i-au spart mașina de muncă, furând sacoșa în care se aflau încasările. 

Un curier a furat banii firmei si a inscenat un jaf pentru a nu fi prinsFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 28 septembrie 2022, atunci când Sebastian M., curier în cadrul firmei Cargus, a formulat o plângere, prin care a sesizat că în noaptea trecută, mai multe persoane necunoscute, i-au spart mașina de muncă. Hoții ar fi furat o sacoșă care conținea suma de 80.000 de lei, reprezentând încasările obținute în ultimele zile, pe care trebuia să o predea firmei S.C. Cargus S.R.L. Sebastian M. a precizat că bănuiește un fost angajat din cadrul firmei, care lucrase până în luna iulie 2022 și căruia i-a fost încetat contractul de muncă deoarece a mai sustras bani din livrarea coletelor din trecut și cu care în prezent ține legătura pentru a îi returna suma de bani. 

Ulterior, polițiștii au demarat o anchetă, iar în urma vizionării imaginilor surprinse de către camerele de supraveghere s-a observat cu în seara de 27 iulie, Sebastian M. avea în mână o sacoșă de culoare deschisă, în care se credea că erau banii din încasări. Până în seara cu jaful, Sebastian M. a parcat de fiecare dată autoutilitara în zone aflate în raza de acoperire a camerelor de supraveghere, iar în seara anterioară sesizării furtului, acesta parchează autoutilitara într-o zonă aflată în afara razei de acoperire a camerelor de supraveghere deși locul unde parca de obicei era liber. Până la începerea cercetării judecătorești, la termenul de judecată din data de 5 aprilie 2023, Sebastian M. a recunoscut faptul că el a sustras banii.

Un curier a furat banii firmei si a inscenat un jaf pentru a nu fi prinsMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Sebastian M. la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și de introducere în eroare a organelor judiciare. Sentința nu este definitivă.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dc opriți comentariile la Horia
0
0
ai gresit, trebuia sa parchezi la locul tau de obicei, sa nu pleci din masina cu pungi sau sacosi, sa spargi geamul la masina sa para furt, trebuia sa consulti pe net cum se face
5
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016