REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
17.4° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

Un dement și-a băgat în spital familia din cauza jocurilor de noroc

Un dement și-a băgat în spital familia din cauza jocurilor de noroc

Virgil STOIAN 9 septembrie 2024 | 00:00 411

Alin Grigoraș a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, într-un dosar de violență în familie. Sub influența băuturilor alcoolice, și-a bătut cu bestialitate, tatăl, dar și pe concubina acestuia cu o cheie tip mops lungă de 30 cm. Scandalul ar fi pornit după ce tatăl agresorului i-ar fi atras atenția acestuia să nu mai cheltuie banii pe jocurile de noroc.

Un dement si-a bagat in spital familia din cauza jocurilor de noroc
Potrivit rechizitoriului, agresorul a mers în vizită la cele două persoane vătămate pentru a împrumuta nişte scule, căci avea probleme la centrala termică a locuinţei sale. La plecare, tatăl său i-a făcut morală pentru banii pe care îi cheltuieşte şi pentru a nu se mai băga la jocurile de noroc, aşa că, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, l-a lovit pe acesta cu ce avea în mână, iar pentru că şi concubina tatălui său a intervenit, a îmbrâncit-o şi pe aceasta, pentru a putea pleca din casa lor. În final şi-a exprimat regretele pentru că într-un moment de furie le-a lovit pe cele două persoane vătămate. Cu ocazia audierii de către procuror, în prezenţa apărătorului din oficiu, Alin Grigoraș a declarat la început că nu ştie dacă le-a lovit pe cele două persoane vătămate, pentru ca la final să susţină că nu le-a lovit, deoarece nu avea cu ele nici un conflict. A precizat că nu a declarat în faţa organelor de poliţie că a recunoscut agresarea tatălui său şi a concubinei acestuia. Şi-a exprimat consimţământul de a fi supus unei expertize psihiatrice, mai ales că a menţionat că văzuse pe o hârtie că mama sa a suferit de schizofrenie. Acesta a explicat că autorităţile judiciare engleze îl cercetaseră pentru că mai multe fete îl reclamaseră pentru hărţuire, din cauză că atunci când era beat se purta urât, ca un nebun.

Un dement si-a bagat in spital familia din cauza jocurilor de noroc

Agresorul are probleme psihice

Prin raportul de expertiză medico-legală psihiatrică al Serviciului de Medicină Legală Constanța s-a concluzionat că, inculpatul este diagnosticat actualmente cu tulburare schizoafectivă de tip maniacal, în remisie parţială terapeutică, tulburare schizoidă de personalitate premorbid. Atât în prezent, cât şi la data săvârşirii faptelor şi în raport cu acestea discernământul este/a fost diminuat. S-a recomandat instituirea măsurii de siguranţă medicală prevăzută de art.109 C.pen., adică obligarea la tratament medical.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Alin Grigoraș la 6 ani și 6 luni închisoare și 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit.a si b C.penal. Menține măsura de siguranță a internării medicale, până  la momentul rămânerii definitive a prezentei sau până la data la care judecătorul delegat cu executarea de la judecătoria din circumscripția căreia se află unitatea sanitară unde a fost internat va dispune înlocuirea sau încetarea măsurii internării, potrivit art. 569-572C.p.p.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275