REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
20° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Un DEȚINUT SPUNE că este AUTORUL APELULUI cu BOMBĂ de la CURTEA de APEL CONSTANȚA

Un DEȚINUT SPUNE că este AUTORUL APELULUI cu BOMBĂ de la CURTEA de APEL CONSTANȚA

Replica API 20 ianuarie 2022 | 00:33 1715

Nicu Pîrleţeanu, condamnat pentru omor şi ameninţări, cel care i-a trimis o scrisoare judecătoarei Aspazia Cojocaru de la CCR, în care o ameninţa cu moartea, face ce face și intră în atenția publicului. De data aceasta, bărbatul susține că el este cel care a efectuat apelul din 23 noiembrie, în care se spunea că la Curtea de Apel Constanța și la Judecătoria Medgidia, a fost plantată o bombă.

Nicu Pîrlețeanu

Condamnat la 21 de ani de închisoare după ce și-a omorât tatăl dar a și făcut ravagii în pușcărie, Nicu Pîrlețeanu a cerut o revizuire a pedepsei pentru distrugere atunci când a făcut ravagii în celulă, spărgând 4 geamuri de la ferestrele din baie, 2 etajere de la chiuvete, 2 oglinzi și 6 bucăți de faianță de pe perete. Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis respingerea cererii de revizuire ca inadmisibilă. Sentința a fost dată pe 11 ianuarie 2022 și nu este definitivă.

A devastat celula

Nicu Pîrlețeanu a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru distrugere după ce a devastat celula în care își ispășea pedeapsa. Bărbatul a cerut revizuirea aceste pedepse însă când a trebuit să justifice motivarea a solicitat a se lua act de faptul că incidentul din 23 noiembrie 2021, când personalul din cadrul Judecătoriei Medgidia și Curții de Apel Constanța a fost evacuat, are legătură cu acest dosar, având și înscrisuri în acest sens, însă nu le-a depus. A mai susținut că acest incident a fost un avertisment, el fiind autorul. Instanța a considerat că acest motiv nu poate face obiectul revizuirii.

Cine este Nicu Pîrlețeanu

Nicu Pîrleţeanu, din Medgidia, şi-a ucis în bătaie tatăl, supărat că bătrânul făcuse procură pe numele altcuiva, pentru a-i ridica pensia. Pentru fapta sa, a fost condamnat la 19 ani de închisoare şi a fost încarcerat la Poarta Albă. Aflat în închisoare, Pîrleţeanu i-a trimis mai multe scrisori fostului consilier local şi candidat independent pentru Primăria Medgidia, Ionel Militaru, căruia i-a atras atenţia că el, Nicu Pîrleteanu, „a mierlit” mulţi oameni, chiar şi nevinovaţi. În 2008, după un studiu „intens” al Codului penal şi al altor acte normative, i-a făcut plângere şi unei judecătoare din Medgidia, pe motiv că „nu îl lăsase să se desfăşoare”. Cireaşa de pe tort a fost însă ameninţarea cu moartea trimisă judecătoarei CCR Aspazia Cojocaru, căreia i-a spus că o trimite după Elodia. Iată că acum, acesta spune că el este cel care a sunat pentru a anunța prezența unei bombe, pe 23 noiembrie, la Curtea de Apel Constanța și la Judecătoria Medgidia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai da ladatil in pace pana omoara un om
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303