REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
27.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Un dezaxat și-a amenințat soția că o omoară și că o îngroapă în grădină

Un dezaxat și-a amenințat soția că o omoară și că o îngroapă în grădină

Victor ROTARU 18 iulie 2024 | 00:00 302

Aproape 300 de persoane pe zi au fost victimele violenței domestice în România. Astfel, pe parcursul anului 2023 s-au înregistrat 108.831 de astfel de cazuri, cele mai multe în mediul urban, potrivit unui raport al Poliției Române. Astfel, o femeie din Mangalia, după ce s-a căsătorit, viața i s-a transformat într-un adevărat calvar, culminând cu amenințări de genul: „te omor și te îngrop în grădină ca să nu mai fi găsită.”

Un dezaxat si-a amenintat sotia ca o omoara si ca o ingroapa in gradina

Totul s-a întâmplat pe 6 iunie 2022, în jurul orei 1:30, atunci când Elena F. a sesizat organele de poliție telefonic, cu privire la faptul că în noaptea respectivă, soțul său, Costel F., a amenințat-o cu moartea, respectiv că o va omorî şi o va îngropa în grădină pentru a nu mai fi găsită, timp în care agita în aer o toporișcă, producându-i acesteia o puternică stare de temere, iar după acest episod a distrus ușa de acces în locuință prin lovire repetată cu toporișca. Scena nu s-a terminat, după ce a lovit-o cu pumnul în zona capului, bărbatul i-a scos soției toate hainele şi încălțămintea din şifonier ducându-le în curte, unde le-a incendiat, acestea arzând complet. De asemenea, în aceeași zi, dar pe dumă-amiză, Elena F. a sesizat organele de poliţie telefonic, reclamând faptul că în urmă cu câteva minute, soţul său, Costel F., a venit în curtea locuinţei sale şi a strâns-o cu mâinile de gât, timp în care o ameninţa că o va omorî, încălcând astfel măsurile de protecţie dispuse împotriva acestuia prin ordinul de protecţie.

Un dezaxat si-a amenintat sotia ca o omoara si ca o ingroapa in gradina

Fiind audiată, Elena F. a declarat faptul că în luna august 2020 s-a căsătorit cu Costel F. şi de atunci cei doi locuiesc împreună în aceeași locuinţă. La scurt timp după căsătorie, bărbatul a început să consume excesiv alcool şi, pe acest fond, să aibă accese de gelozie, motiv pentru care deseori a provocat scandal la domiciliu, femeia declarând că de-a lungul timpului a fost agresată în repetate rânduri de soţul său.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Mangalia au decis să îl condamne pe Costel F. la 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510