REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
22° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Un DIRECTOR de la APELE ROMÂNE a încheiat acord de recunoaștere cu DNA Constanța!

Un DIRECTOR de la APELE ROMÂNE a încheiat acord de recunoaștere cu DNA Constanța!

Replica API 11 ianuarie 2022 | 23:55 8156

Mihaela Andra Negoi, director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii în cadrul Administrației Naţionale Apele Române, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța. Potrivit informațiilor noastre, aceasta ar fi dat informații nedestinate publicității unui competitor, la o procedură. Cum femeia și-a recunoscut vina, iar fapta sa nu a fost gravă, de data aceasta s-a ales cu un avertisment. Însă, dacă mai calcă pe bec...

Magistrații Tribunalului Constanța au analizat acordul de recunoaștere a vinovăției pe 10 ianuarie și l-au admis.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei, admis de Tribunal

”Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa cu inculpata Negoi Mihaela Andra, (..........), cercetată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracțiunii de: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prevăzută de art. 12 lit.b din Legea nr.78/2000. În baza art.80 C.pen. dispune renunţarea la aplicarea pedepsei pentru infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Aplică inculpatului un Avertisment, constând în prezentarea motivelor de fapt care au determinat renunţarea la aplicarea pedepsei şi atenţionarea inculpatei asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni”, potrivit minutei judecătorești.

Așa cum este precizat mai sus, Mihaela Andra Negoi, director al Departamentului Dezvoltare și Investiţii din cadrul Administrației Naţionale Apele Române, ar fi dat informații ce nu erau destinate publicității unui competitor, cu privire la o procedură. Fapta sa a ajuns la urechile DNA Constanţa (pesemne că acel competitor era din Constanţa) şi astfel au fost demarate cercetările.

Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa

Dacă mai comite o infracţiune se ajunge la concurs de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară

Cum ea și-a recunoscut vina, iar fapta nu a fost gravă, de data aceasta s-a ales cu un avertisment. Însă, dacă mai "calcă pe bec", situaţia va fi cu totul alta. "Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.82 alin.3 C.pen., respectiv dacă în termen de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei se descoperă că săvârşise anterior rămânerii definitive a hotărârii o altă infracţiune, pentru care i s-a stabilit o pedeapsă, chiar după expirarea acestui termen, renunţarea la aplicarea pedepsei se anulează şi se stabileşte pedeapsa pentru infracţiunea care a atras iniţial renunţarea la aplicarea pedepsei, aplicându-se apoi, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară", se mai arată în minuta judecătorească.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303