REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Un documentar despre Jack Kerouac, în producţie la studiourile Universal

Un documentar despre Jack Kerouac, în producţie la studiourile Universal

A.F. 10 octombrie 2023 | 00:00 203

Un documentar despre celebrul roman ''On the Road'', semnat de scriitorul american Jack Kerouac, va fi realizat de studiourile Universal, informează revista de specialitate Variety.

Un documentar despre Jack Kerouac, in productie la studiourile UniversalEbs Burnough, sursa foto: hudsonpacificproperties.com

Intitulat ''The Beat of a Nation: Kerouac's Road'', documentarul va fi regizat de Ebs Burnough, cunoscut pentru pelicula ''The Capote Tapes''.

Filmările pentru documentarul produs de Ventureland, un studio cu sediul la Londra, vor începe săptămâna aceasta. Burnough foloseşte ''On the Road'' drept pretext pentru a prezenta peisajul politic şi cultural contemporan din Statele Unite.

Burnough a fost secretar adjunct la Casa Albă şi consilier principal al primei doamne Michelle Obama. A debutat ca regizor cu documentarul ''The Capote Tapes'', care a avut premiera în cadrul Festivalului de Film de la Toronto şi care explorează impactul romanului neterminat al lui Truman Capote, ''Answered Prayers''.

''The Beat of a Nation: Kerouac's Road'' este produs de John Battsek şi Eliza Hindmarch din cadrul Ventureland, în colaborare cu administratorii drepturilor de autor ale operelor lui Kerouac, reprezentaţi de Jim Sampas în calitate de producător.

Documentarul va include imagini din arhiva personală care nu au mai fost văzute de public până acum şi va spune povestea chiar prin vocea scriitorului. Va include totodată interviuri cu artişti influenţaţi de scriitor, precum şi cu aventurieri din zilele noastre, care au ales o cale diferită în viaţă, aşa cum scriitorul a ales acum mai bine de 70 de ani, citează Agerpres.

'''On the Road'' este o lucrare emblematică a literaturii americane. Jack Kerouac şi călătoriile sale prin ţară au definit o epocă şi au încurajat generaţiile viitoare să vadă America cu alţi ochi'', a spus Burnough, care prezidează în prezent consiliul de administraţie al Institutului Sundance. ''Cred că împreună (alături de Universal Pictures Content Group şi Ventureland) putem explora o înţelegere contemporană a literaturii, personalităţii şi vremurilor scriitorului''.

John Battsek, care a mai produs documentare premiate cu Oscar precum ''Searching for Sugar Man'' şi ''One Day in September'', a spus că Burnough ''are o perspectivă unică şi foarte creativă asupra poveştii pe care dorim să o spunem''. Producătorul a subliniat că a mai colaborat cu Universal Pictures Content Group ''la câteva documentare de succes'' în trecut.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513