REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Joi, 10 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6878
16.6° Constanța Joi, 10 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6878
 

Un escroc vinde mașini fictive pe OLX și dispare cu banii!

Un escroc vinde mașini fictive pe OLX și dispare cu banii!

Adela Cristina CARCEA 10 octombrie 2024 | 00:00 429

Popescu Mihai Adrian, un individ care pretinde a fi din Hârșova, se folosește de platforme de anunțuri online precum OLX pentru a înșela oameni din diverse orașe ale țării. Un caz recent a scos la iveală metoda acestui escroc, care a reușit să lase în pagubă un bărbat din Buzău, căruia i-a promis o Toyota Hilux 3.0 diesel la un preț extrem de atractiv, doar pentru a-i lua banii și a dispărea.

Un escroc vinde masini fictive pe OLX si dispare cu banii!conversația dintre cei doi

Anunțul postat de Popescu pe OLX promitea vânzarea unei Toyota Hilux, cu volan pe dreapta, la prețul de doar 1.450 de euro. Aceasta era o ofertă care părea prea bună pentru a fi adevărată, dar suficient de credibilă încât să atragă atenția cumpărătorilor, dornici să facă o afacere avantajoasă.

Un escroc vinde masini fictive pe OLX si dispare cu banii!anunțurile bărbatului

Un bărbat din Buzău, interesat de această ofertă, a contactat imediat "vânzătorul". Popescu i-a garantat că va trimite mașina pe platformă, însă i-a cerut în avans 500 de lei pentru acest serviciu. Plata s-a realizat rapid prin Revolut, iar în momentul în care banii au ajuns în contul escrocului, acesta și-a închis telefonul, lăsându-l pe cumpărător fără mașină și fără banii pe care îi trimisese pentru transport.

Un escroc vinde masini fictive pe OLX si dispare cu banii!dovada plății prin Revolut

Cum s-a ajuns la așa ceva?

Bărbatul pătimit, a declarant pentru Replica: „Aseară mă uitam pe OLX, căutam o Toyota Hilux. Am găsit una cu volan pe dreapta, scria în anunț că mașina se vinde fără acte și că îi patinează puțin ambreiajul, la 1450 euro. Eu am un magazin de piese auto, știam că motorul este foarte scump la ea și o luam doar pentru motor, în rest, o vând la dezmembrări. O voiam pentru motor, care e undeva la 17.000 lei. Am sunat persoana respectivă, din Hârșova, era 8:00 seara, mi-a spus că e valabil. I-am zis ca trimit o platformă să o ia. Însă a spus ca nu e acasă, dar ca e disponibil mâine. Apoi a spus că are un prieten care are o platformă, că astfel o poate aduce la mine. L-am întrebat cât costă cursa, a zis ca 500 lei. Să îi pun pe Revolut, că mi-o aduce. I-am trimis și la 10 minute l-am sunat să îmi dea numărul băiatului cu platforma. Și-a închis telefonul, WhatsApp, tot! L-am tot sunat, am dat mesaje, inclusiv pe Revolut, i-am zis că mă duc la poliție, dar nu a răspuns. Astăzi, intru iar pe OLX. Postase un anunț cu altă mașină. De data asta nu mai era Toyota, era altceva, tot o mașină mare. Tot la 1450 euro, dar a postat-o undeva la Caraș-Severin. L-am sunat de pe alt telefon și mi-a zis aceeași placă, să îi pun avans pe Revolut, că o mai are rezervată pentru cineva de la Baia Mare. Când l-am întrebat dacă face asta cu toată lumea, s-a prins, a închis telefonul, m-a blocat și a șters și anunțul. Oricum mă duc la poliție, aici, în Brăila, dar ca mine sigur sunt și alții“, a susținut brăileanul. 

Un escroc vinde masini fictive pe OLX si dispare cu banii!mesajele trimise prin Revolut

Nu a fost singurul păcălit

Din păcate, acest incident nu este unul izolat. Popescu Mihai Adrian este cunoscut pentru faptul că postează anunțuri false pe diverse site-uri de vânzări online, pretinzând că locuiește în mai multe orașe din România, nu doar în Hârșova. Astfel, el își extinde rețeaua de victime și continuă să înșele oameni naivi, care cred că fac o afacere bună.

Nici acum nu se știe dacă omul este, într-adevăr, din Hârșova

Escrocii de genul lui Popescu Mihai Adrian continuă să profite de oamenii de bună credință, iar lipsa măsurilor de precauție poate duce la pierderi financiare considerabile. Fiți vigilenți și verificați de două ori înainte de a face plăți pentru oferte care par suspect de avantajoase! Dacă ați fost victima unei astfel de înșelăciuni, sunteți îndemnați să contactați poliția și să semnalați activitatea frauduloasă.

Un escroc vinde masini fictive pe OLX si dispare cu banii!anunțuri de vânzare
 

Un escroc vinde masini fictive pe OLX si dispare cu banii!anunțuri de vânzare

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817