REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un evadat din arestul la domiciliu a fost prins de polițiști băut și drogat la o petrecere

Un evadat din arestul la domiciliu a fost prins de polițiști băut și drogat la o petrecere

Victor ROTARU 13 iulie 2024 | 00:00 1502

Proaspăt eliberat din penitenciar, fiind în arest la domiciliu, Vasile Cosmin D., chiar în a două zi de la eliberare, a mers la petrecerea de nume a unchiului său, fiind găsit de polițiștii din Ovidiu băut și drogat și chiar cu un pistol de jucărie asupra sa. Acesta a motivat fapta spunând că nu a știut că nu are voie să părăsească domiciliul, fără să citească pe foile primite la eliberare. Vasile Cosmin D. ajunsese în spatele gratiilor după ce a bătut un minor, acesta lovindu-se cu capul de bordură.

Un evadat din arestul la domiciliu a fost prins de politisti baut si drogat la o petrecere

Totul a început pe 21 mai 2022, atunci când Poliția Orașului Ovidiu a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că Vasile Cosmin D. nu respectă măsura preventivă a arestului la domiciliu. Echipajul de poliție s-a deplasat la faţa locului şi l-a identificat pe Vasile Cosmin D. la o distanță de aproximativ 100 de metri față de locuința sa. Bărbatul, se afla în stare de ebrietate, a afirmat că unchiul său îşi serba ziua de naştere şi că el a venit să asculte muzică în faţa casei lui. La controlul corporal, asupra lui Vasile Cosmin D. a fost găsită o jucărie tip pistol, din plastic, de culoare neagră. Din declaraţia care a sunat la 112 rezultă că în timp ce se afla în centrul satului Culmea, se desfăşura o petrecere de botez, l-a văzut pe Vasile Cosmin D.. Acesta, aflat la doi metri de el, fiind beat şi drogat, a început să agite din braţe şi să îl înjure. Martorul a declarat că s-a îndepărtat de el şi apoi a apelat 112.

La data de 10 iulie 2022, Poliția Orașului Ovidiu a fost sesizată prin 112 de către un martor cu privire la faptul că Vasile Cosmin D. provoacă scandal la un magazin. Echipajul de poliţie s-a deplasat la magazin şi l-a identificat pe Vasile Cosmin D. la o distanță de aproximativ 100-150 de metri faţă de locuinţă. El a afirmat că era nemulţumit, pentru că trimisese un minor să cumpere ţigări de la magazin, însă vânzătoarea nu a dorit să îi dea copilului ţigările.

Un evadat din arestul la domiciliu a fost prins de politisti baut si drogat la o petrecere

Fiind audiat, Vasile Cosmin D. a recunoscut că la datele de 21 mai şi 10 iulie 2022, fiind sub influenta alcoolului, a părăsit locuinţa sa. Referitor la fapta din data de 21 mai 2022 el a susținut că în urmă cu o zi, la 20.05.2022, când a fost liberat din Penitenciarul Poarta Albă, nu a citit documentul emis de instanţa de judecată ce i-a fost înmânat de lucrătorii penitenciarului, care i-au spus că trebuie să se prezinte în termen de 3 zile la Poliția Orașului Ovidiu.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Vasile Cosmin D. la 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evadare, în final fiind condamnat la 2 ani și o lună de închisoare, cu executare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510