REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un film biografic despre Bob Marley aduce mesajul muzicianului noilor generaţii, spune fiul artistului

Un film biografic despre Bob Marley aduce mesajul muzicianului noilor generaţii, spune fiul artistului

A.F. 1 februarie 2024 | 00:00 158

Familia lui Bob Marley speră că noul film biografic dedicat acestui superstar al muzicii, care a popularizat genul reggae prin melodii antrenante şi versuri cu tematică socială, va aduce din nou în atenţia publicului personalitatea muzicianului, informează miercuri Reuters.

Un film biografic despre Bob Marley aduce mesajul muzicianului noilor generatii, spune fiul artistuluiBob Marley

''Bob Marley: One Love'' este produs de soţia muzicianului, Rita Marley, alături de copiii cântăreţului, Ziggy şi Cedella, iar producătorul executiv este Brad Pitt.

Pelicula este regizată de Reinaldo Marcus Green, cunoscut pentru ''King Richard'', şi îi are în distribuţie pe actorii britanici Kingsley Ben-Adir şi Lashana Lynch, care dau viaţă pe ecran lui Bob şi Ritei Marley.

''(A fost realizat) în principal pentru a-i împărtăşi mai mult mesajul, pentru a-i pune mesajul într-un mediu diferit, filmul, pentru a ajunge la o generaţie diferită'', a spus Ziggy Marley, cu prilejul participării marţi la premiera filmului, care a avut loc la Londra.

'''One love' este un mesaj pozitiv lansat în lumea largă. Despre asta este vorba, despre mesaj'', a adăugat el.

Un film biografic despre Bob Marley aduce mesajul muzicianului noilor generatii, spune fiul artistuluiKingsley Ben-Adir, Bob Marley

Bob Marley, celebru pentru hituri precum ''No Woman, No Cry'', ''Jamming'' şi ''I Shot the Sheriff'', interpretate alături de The Wailers, s-a născut în Jamaica în 1945. El a murit de cancer în 1981, la vârsta de 36 de ani.

Filmul începe cu secvenţa din oraşul Kingston, în 1976, când Marley planificase un concert dedicat păcii ca răspuns la neînţelegerile politice şi violenţei acelor vremuri. Muzicianul se mută apoi la Londra, după ce atât el, cât şi Rita supravieţuiesc unei tentative de asasinat şi înregistrează albumul ''Exodus''.

Prin procedeul flashback-urilor, pelicula rememorează momente din copilăria şi tinereţea lui Marley.

Ben-Adir, care l-a interpretat pe Malcolm X în ''One Night in Miami'', precum şi pe Barack Obama în ''The Comey Rule'', se pregătea pentru rolul lui Marley încă din timpul filmărilor pentru ''Barbie'', peliculă în care a interpretat unul dintre Keni.

Interpretarea cu pricepere a manierismelor şi felului de a vorbi al lui Marley, în creolă jamaicană, nu a fost un demers uşor, a spus actorul de 37 de ani. ''Totul, vorbirea, muzica, descoperirea adevăraţii vulnerabilităţi a lui Bob. Era un bărbat dur, dar şi un gentleman. Putea fi în mai multe feluri'', a spus el. ''Eu nu cânt, aşa că a trebuit să învăţ totul despre muzică", a adăugat actorul, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510