REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
22.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Un film despre viaţa lui Joan Baez, mai mult decât un documentar dedicat muzicii artistei

Un film despre viaţa lui Joan Baez, mai mult decât un documentar dedicat muzicii artistei

A.F. 13 octombrie 2023 | 00:00 199

Un nou documentar despre Joan Baez explorează o dimensiune necunoscută despre această cantautoare şi activistă americană - lupta ei de-a lungul vieţii cu depresia, traumele copilăriei şi bolile mintale, transmite joi Reuters.

Un film despre viata lui Joan Baez, mai mult decat un documentar dedicat muzicii artisteiJoan Baez

Intitulat "Joan Baez: I am a Noise", documentarul rulează într-un număr limitat de cinematografe din Statele Unite şi urmează să ajungă vineri în mai multe locaţii.

"Întotdeauna am fost sinceră şi mi-am dorit foarte mult ca aceasta să fie o moştenire sinceră", a declarat Baez, în vârstă de 82 de ani, într-un interviu acordat Reuters.

"Nu am niciun motiv să am acum o tentativă de film plină de farmec. Nu mai sunt fermecătoare. Fac ceea ce oamenii fac pe măsură ce îmbătrânesc, sperând să spun adevărul odată cu aceasta", a adăugat cântăreaţa.

Un film despre viata lui Joan Baez, mai mult decat un documentar dedicat muzicii artistei

Baez a devenit o voce de protest în tumultuoşii ani '60 şi a urcat pe scena Festivalul Woodstock din 1969. Interpretarea ei a cântecului tradiţional "We Shall Overcome" la începutul anilor '60 a devenit imnul mişcării pentru drepturile civile.

Noul documentar a fost realizat fără nicio contribuţie din partea lui Baez, în afară de faptul că artista a oferit accesul la un seif care conţinea scrisori, înregistrări şi lucrările de artă ale ei şi ale familiei sale.

"Când am predat cheia de la depozit, acolo era tot materialul", a spus ea. "Au intrat săracii regizori şi a fost, ei bine, un vis şi da, un coşmar. Erau pur şi simplu prea multe lucruri", a spus ea.

Un film despre viata lui Joan Baez, mai mult decat un documentar dedicat muzicii artistei

În pofida faptului că suferea de depresie şi avea trac, Baez a continuat să cânte şi şi-a adăugat numele la mişcarea pentru drepturile civile într-o manieră proeminentă alături de Martin Luther King Jr.

"Nu-mi dau seama cum am reuşit să ies pe scenă când am avut un asemenea trac", a spus ea. "A fost pur şi simplu debilitant. Adică, efectiv, mă ghemuiam undeva în spate şi îi spuneam cuiva: 'Ridică-mă. Dă-mi un brânci pe scenă', încercând în acelaşi timp să fiu amuzantă. Dar m-am dus acolo", a adăugat cântăreaţa.

Baez a adăugat că mulţi oameni i-au mulţumit pentru modul sincer în care şi-a descris lupta cu problemele mintale. "În timp ce făceam asta nu mă gândeam că aşa ajutam oameni", a spus ea. "Oameni, de vârsta mea ori cu zece ani mai tineri, sau cu zece ani şi mai tineri, au venit şi mi-au spus: 'A însemnat atât de mult pentru mine. Acum pot să vorbesc despre asta' ", a declarat artista, citează Agerpres.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513