REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Un fost deputat PSD trimis în judecată de DNA, contracte pe bandă rulantă cu statul, la Tulcea

Un fost deputat PSD trimis în judecată de DNA, contracte pe bandă rulantă cu statul, la Tulcea

Andreea CONDURACHE 5 octombrie 2023 | 00:00 3163

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, va încasa peste 17 milioane de lei, pentru modernizarea străzilor din Baia, județul Tulcea. Este vorba despre societatea Mega Edil SRL din Buzău, deținută de Marian Ghiveciu, fost deputat PSD cu două mandate în Buzău. În 2020, Ghiveciu a fost trimis în judecată pentru că și-a falsificat declarațiile de avere depuse de-a lungul mandatelor sale de deputat.

Un fost deputat PSD trimis in judecata de DNA, contracte pe banda rulanta cu statul, la TulceaMarian Ghiveciu

Primăria comunei Baia a încheiat pe 19 septembrie 2023 un contract pentru ,,Proiectare și execuție - Modernizare străzi în localitatea Baia, județul Tulcea”, în urma unei proceduri simplificate de licitație inițiate pe 26 iunie 2023. Câștigătoarea contractului a fost desemnată societatea Mega Edil SRL din Buzău, care a obținut de-a lungul anilor mai multe contracte în județul Tulcea. Potrivit documentației de atribuire, necesitatea modernizării rețelei de drumuri de interes local din localitatea Baia rezultă din caracteristicile tehnice de exploatare care nu corespund normelor tehnice în vigoare, starea tehnică actuală a acestora este necorespunzătoare, cu degradări accentuate, degradări ale sistemelor rutiere, sisteme degradate de colectare și evacuare a apelor pluviale și caracteristici geometrice ale profilelor transversale ce nu conduc apa în afara părții carosabile, degradări ce duc la condiții improprii de circulație din puncte de vedere al siguranței și confortului. Lungimea totală a străzilor ce se vor asfalta este de 12.530,71 m. Valoarea totală a contractului este de 17.094.003,85 de lei, fără TVA.

Un fost deputat PSD trimis in judecata de DNA, contracte pe banda rulanta cu statul, la Tulcea

Firma de construcții reprezentată de Sorin Blăgău a raportat pentru 2022 afaceri de circa 75,5 milioane de lei, cu un profit net de 12 milioane lei, cu 90 angajați, dar și datorii de 241,2 milioane lei. Mega Edil SRL este abonată la banii statului, din care a încasat în ultimii ani aproximativ 38,5 milioane de euro, prin intermediul a peste 150 de contracte. Patronul firmei este Marian Ghiveciu, fost deputat PSD cu două mandate în Buzău. În 2020, Ghiveciu a fost trimis în judecată pentru că și-a falsificat declarațiile de avere depuse de-a lungul mandatelor sale de deputat. Procurorii susţineau că Marian Ghiveciu a depus în calitate de deputat, cu intenţie, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii, declaraţii de avere şi declaraţii de interese care nu corespundeau adevărului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
presedintele CJ tulcea este din buzau! isi dau lucrari incrucisat, sa nu se prinda .....
4
0
Dupa poza asta arata mai degraba a interlop decat a parlamentar,iar dupa fapte este mai rau ca interlopi caci aia ataca persoana pecand asta si altzi ca el au atacat bugetul de stat;la taiat stuf in delta si el si ala care i-a dat lucrarea caci tot vine iarma si sunt din jud.Tulcea.
8
0
Daca il pui in Red Light District il confunzi cu pestii
8
0
Dar despre viceprimarul rusu care ,,a uitat" sa liciteze pt hanul balcan, nu se mai scrie nimic?
6
1
stire zilnica cu alesii poporului care obtin contracte cu statul platite tot din banii poporului . prin 2000 s a dat o lucrare in oras , confectionarea a 1000 cosuri de gunoi , licitatia a fost castigata de un fost consilier al primariei . la el la usa biroului erau cozi cu patroni de firme care il rugau sa le dea macar 10 cosuri de gunoi sa aibe si ei de lucru macar cateva zile . acel consilier , un om serios si profi le a zis sa nu mai vina la el ca a primit ordin de la partid sa le dea de lucru numai la firmele de casa ale primariei . era f amarat ca ramasese numai cu 100 de cosuri de gunoi de fabricat . era epoca de aur a lui radu mazare . morala povestii e usor de gasit
7
0
ci mwistii care au dat contractul. Acolo e buba ! Mwie !
9
0
Oare doar el? Este plina tara de astfel de infractori, de toate culorile politice!! Suntem pierduți, nu mai scăpăm de ei..
14
1
Oare în Tulcea nu exista nu exista astfel de firme pentru astfel de lucrări? Zilnic auzim astfel de vesti, nu ca ar fi numai de la PSD, dar aici funcționează, fără dubii, șpăgi imense Sa i adune pe toți, sa i ducă unde le este locul, și sa încep și noi odată sa intram într o normalitate a lucrurilor.
13
0
Impuscati l !
10
0
Cam arată a bandit din filmele vechi.Cu văcari,în engleză. Foarte putini ce arată a bandiți nu se comportă ca atare,iar el ne demonstrează asta.Adica,e bandit,pe bune.
14
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677