REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Un fost director la ITM, acuzat că nu-și plătește colaboratorii. VIDEO

Un fost director la ITM, acuzat că nu-și plătește colaboratorii. VIDEO

Replica API 16 februarie 2022 | 15:46 9864

Fostul director coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, Daniela Neagu, se află în centrul unui nou scandal de proporții. Femeia este acuzată de trei muncitori constănțeni că refuză să le plătească munca prestată la o construcție de pe strada Crișului, numărul 21. Mai mult decât atât, bărbații spun că sunt presați să finalizeze lucrarea cât mai repede. Aceștia mai susțin că femeia s-ar fi prezentat pe șantier, deși era infectată cu coronavirus.

Munca la negru este un fenomen din ce în ce mai des întâlnit și răspândit la nivelul județului Constanța. Cu un astfel de problemă se confruntă mai mulți muncitori din municipiul Constanța, care au fost ,,angajați” de către Daniela Neagu, fost director adjunct ITM, pentru finalizarea unui imobil localizat pe strada Crișului.

Daniela Neagu, fost director coordonator adjunct al ITM

Cei trei muncitori au declarat, pentru Replica de Constanța, că au prestat muncă timp de o săptămână și două zile pentru Daniela Neagu și că femeia nu dorește să le plătească zilele muncite.

Muncitorii subliniază că, s-au înțeles să monteze mai puțini paleți de BCA, iar Daniela Neagu le-ar fi impus să continue lucrarea, fără a se achita pentru zilele lucrate, de banii pe care bărbații i-au cerut.

Daniela Neagu sfidează autoritățile, inclusiv ITM-ul?

Unul dintre bărbați a declarat, pentru reporterii Replica de Constanța că, fostul director adjunct ITM, Daniela Neagu nu s-a arătat deloc interesată de faptul că, bărbații i-au spus că, dacă nu sunt respectate condițiile lor, vor apela la ITM, ba chiar le-a specificat că nu o interesează. Aceasta i-a amenințat pe bărbați că va chema poliția.

Daniela Neagu trebuia să fie în izolare, când s-a prezentat în fața celor trei bărbați?

Lucrătorii mai spun că Daniela Neagu se afla în carantină, fiind declarată POZITIVĂ la testul de Covid, atunci când s-a prezentat în fața celor trei bărbați, pe șantier.

Când ne-a spus că vine cu poliția, noi i-am spus că nu este prea ok, tot pentru ea că, ne-a pus în pericol, fiind în izolare, pozitivă cu Covid, și a venit pe șantier. Într-adevăr, purta mască de protecție, păstra distanța, dar era în izolare”, a declarat unul dintre bărbați.

Tot acesta, a mai specificat că, ”ne vrem banii și nu știm cum să-i recuperăm. I-am spus că nu mai punem nimic până nu ne dă banii pe ce am lucrat.

Bărbații sperau la un comportament normal din partea fostului director adjunct ITM.

Putea să vină și să spună să luăm banii, că nu e mulțumită. Ne-a cerut buletinele să ne facă copie, cică, pentru contractele de muncă. Nu știm nimic.”

Daniela Neagu: Nu știu despre ce este vorba

Întrebată de către reporterii Replica de Constanța, Daniela Neagu a precizat că nu știe despre ce este vorba, pentru că nu are angajați. Aceasta susține că în cursul zilei de marți, 15 februarie, a ieșit din izolarea la domiciliu, întrucât a fost depistată pozitiv la testul pentru Covid-19, iar că înainte de asta a fost plecată 2 luni la Brașov. În timp ce reporterii îi explicau despre ce este vorba, aceasta susținea în permanență că este confundată.

Nu știu despre ce este vorba. Eu nu am angajați, nu știu nimic de nici o lucrare. Am fost plecată 2 luni la Brașov, după am intrat în izolare, împreună cu copilul meu. În cursul zilei de astăzi am ieșit din izolarea la domiciliu. Sigur mă confundați”, a declarat Daniela Neagu pentru reporterii Replica de Constanța.

După ce reporterii Replica au fost la fața locului și i-a intervievat pe angajați, în cursul zilei de luni, 14 februarie, femeia le-a restituit jumătate din suma, iar marți 15 februarie, Daniela Neagu nu le-a mai răspuns la telefon, blocând orice cale de corespondență cu cei 3 bărbați.

Societatea care efectuează lucrări pe strada Crișului este Ambiental Gold Construct SRL, unde unic acționar este Daniela Neagu.

Maria Onică, A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Feriti-va cat puteti de ea!
2
0
Aceasta femeie de joasa speta nu numai ca nu plateste muncitorii dar ia banii de la cei care o contracteaza pt lucrari cu pretextul ca trb sa plateasca muncitorii
4
0
Da cu sorcova e plecata de mult si inca a ramas la sorcovit
12
0
nu a fost plecata nicaieri beneficiara poate confirma acest lucru
9
1
muncitorii au incheiat un contract cu dna sau au eliberat factura si dna nu a platit-o?toti se dau meseriasi si cand nu esti multumit de lucrarea contractata toti urla ca ai prea mari pretentii si vor banii.dar de materialele stricate nu vorbeste nimeni
11
10
Felicitari oamenilor care si-au facut publica nemultumirea
29
1
Buna de babardit
26
2
Made in GOLANIA SI ESCROCHERIA !
27
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303