REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Un fost judecător celebru a devenit vicepreședinte al partidului lui Dragnea

Un fost judecător celebru a devenit vicepreședinte al partidului lui Dragnea

Replica API 4 aprilie 2022 | 22:37 2510

Partidul lui Dragnea, Alianța pentru Patrie, a anunțat că fostul judecător Constantin Udrea a devenit vicepreședinte al formațiunii.

Constantin Udrea (mijloc)

„Astăzi, colonel (r) magistrat Constantin Udrea fost judecător la Curtea Militară de Apel București, se alătură Alianței pentru Patrie.

Domnul colonel (r) Constantin Udrea, o figură emblematică a magistraturii din România post decembristă, este cunoscut atât în plan intern cât și internațional pentru pozițiile sale ferme împotriva abuzurilor protocoalelor secrete și a încălcărilor Constituției, potrivit aktual24.ro.

Constantin Udrea este totodată primul judecător din România care a pronunțat o hotărâre judecătorească de achitare a unui militar într-o cauza instrumentată de agenți ai SRI care nu aveau calitatea de organe judiciare, cu un an înainte de pronunțarea Curții Constituționale în același sens și cu privire la același aspect.

Domnul colonel Udrea va ocupa funcția de vicepreședinte APP și va coordona departamentul cadrelor militare în retragere și rezervă la nivel național”, se anunță într-un comunicat al APP, duminică.

Liviu Dragnea

Newsweek a anunțat în 2019 că „judecătorul Constantin Udrea de la Curtea Militară de Apel București a colaborat cu Securitatea, înainte de 1989. Udrea avea numele de cod ‘Udisteanu’ și a fost încadrat în Centrală Informațiilor Externe până în ultimele zile ale lui 1989”.

În 1976, Udrea a devenit ofițer al Armatei. În 1982, cu nume de cod „Constantin Udisteanu“, Udrea ar fi fost transferat la Centrală de Informații Externe (CIE ), adică UM (Unitatea Miliară) 0544. Potrivit sursei citate, „Udisteanu“ a prestat misiuni până pe 26 decembrie 1989. Ulterior, el a fost transferat înapoi la Ministerul Apărării odată cu toată Securitatea, prin decretul președintelui Consiliului Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu.

Judecătorul Udrea a apărut des la Antena 3, unde a atacat „protocoalele” care permiteau SRI să se implice în lupta anticorupție.

„Aș dori că susținătorii acestor protocoale, indiferent din ce domenii sunt, să vină să explice de ce sunt necesare, de ce sunt strict secrete, câtă vreme legea privind protecția informațiilor clasificate interzice clasificarea documentelor când e vorba de dreptul la un proces echitabil. Cu alte cuvinte, cei care au procedat în acest mod și au secretizat procedura penală – au avut una paralelă – n-au încălcat legea? E un abuz în serviciu, cel puțin! Toți semnatarii protocoalelor secrete trebuie să răspundă penal și, până la urmă, se va ajunge acolo”, spunea Constantin Udrea în octombrie 2018.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am fost inscris in partidul asta? Nu mai stiu
0
0
Cine se aseamana se aduna
0
0
Stie Dra knea ceva..
1
0
Cine naiba sa mai aleaga asemeni SPECIMENE?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768