REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Un fost POLIȚIST a găsit un CÂINE cu ȘTREANGUL de GÂT

Un fost POLIȚIST a găsit un CÂINE cu ȘTREANGUL de GÂT

Replica API 14 decembrie 2021 | 13:41 1968

Cruzimea față de animale este întâlnită frecvent, din păcate. Că, poate, nu suntem de acord cu prezența câinilor maidanezi pe străzi e una, însă trebuie să înțelegem că nu e vina animalelor și nu avem dreptul să recurgem la cruzime. Un fost polițist, fiind vorba de Daniel Constantin Avasilcăi, a spus că a trecut printr-o situație ce l-a îndurerat, întrucât a găsit un câine cu… ștreangul de gât.

foto cu rol ilustrativ, sursa: someseanul.ro

”Am găsit un cățel comunitar cu ștreangul de gât! Cu greu am reușit să-l prind și să-l scap da sârma care-i strângea gâtul firav! Tremură și acum de frică! Tu, om care ai avut așa sânge rece sa spânzuri un cățel cum poți dormi liniștit? Norocul a făcut să se rupă sârma, că altfel era de mult mort cățelușul! Nu am cuvinte! Săracii câini comunitari nu au nici o vină că sunt pe stradă, sun rezultatul ignoranței oamenilor care arunca cățeii pe stradă! Dacă nu puteți sa faceți bine măcar nu faceți rău!”, a spus Daniel Constantin Avasilcăi.

Evenimentul a avut loc în weekend, în localitatea 23 August, iar fostul șef de Post de la Pecineaga, Avasilcăi, nu știe pentru ce a fost acel laț, pentru a-l spânzura sau pentru a-l prinde. Cert este că, dacă acea sârmă nu se rupea, animalul era condamnat la moarte.

”Cel ce este capabil sa spânzure un cățel nu este om! Este un criminal cu sânge rece! Este un pericol pentru societate! Ar trebui sa ne preocupe pe toți să aflam cine este!”, a spus fostul om al legii.

Cruzimea față de animale se pedepsește penal, fiind vorba de Legea nr. 205/2004, modificată şi completată. Au existat persoane condamnate la pedepse cu suspendare pentru astfel de fapte.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un fost politist nascut prin Moldova, aciuat prin Constanta si iesit la pensie la 47 de ani
2
4
moartea copilului sfasiat ieri de caini nu l-a indurerat pe sholdoveanul avasilicai?
1
9
jos palaria,pacat ca oameni ca Avasilcai au parasit sistemul.Sa vada ministrul de interior ca politistii pensionari nu stau si privesc ci mai iau si atitudine
6
1
Ce legatura are aici faptul ca omul care l-a gasit este un fost? Orice ar fi fost el, senator, nabab, presedinte.
4
2
Treaba buna, un copil salvat !
2
5
Daca l-as numi 'animal' pe respectivul care i-a facut asa ceva bietului caine as jigni animalele ... nu pot decat sa ii doresc sa i se intoarca. Cat despre salvator , felicitari ! Ati ales sa faceti ceva, altii trec indiferenti ...
9
2
Sunteti un om.cu suflet bun, va multumim! Acela este un lat, asa folosesc taranoii needucati sa omoare in chinuri animalele.
18
2
stima si respect pt salvator
18
2
Sper ca specimenul sadic care a facut asa ceva bietului animalut sa aiba aceeasi soarta ! Catre dvs d le Daniel numai ganduri bune
20
2

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365