REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
20° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

Un fost ȘEF al DGA și un CONSILIER local din București, numiți la CONDUCEREA Neptun Olimp SA

Un fost ȘEF al DGA și un CONSILIER local din București, numiți la CONDUCEREA Neptun Olimp SA

Replica API 12 octombrie 2021 | 00:44 10633

Numiri interesante la conducerea companiei de stat Neptun Olimp SA, unde un fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) a fost instalat pe funcția de administrator. Acesta se alătură, astfel, unui consilier local din Sectorul 6 și unui alt ales local din Constanța la șefia unei societăți pentru care fostul Consiliu de Administrație (CA) cerea recent chiar falimentul și lichidarea.

Lucian Dubălaru

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Neptun Olimp SA a hotărât în ședința de luni numirea unui CA al societății de stat din sudul litoralului. Astfel, firma de turism va fi condusă în următoarea perioadă de o structură din care fac parte Dana Mariana Constantinescu, Adriana Arghirescu, Lucian Dubălaru, Dragoș Călin și Mihăiță Giani Vătuiu. Aceștia ocupă un mandat provizoriu de 4 luni și vor primi o indemnizație lunară brută de 3.139 lei brut.

Vătuiu, șeful DGA responsabil de achiziții

În noul CA al Neptun Olimp SA sunt câteva nume foarte interesante. Astfel, Adriana Arghirescu este consilier municipal PNL la Constanța, numită în martie 2021 consilier la cabinetul secretarului de stat Daniela Nicolescu, de la Ministerul Economiei. Tot consilier local PNL este și Lucian Dubălaru, dar la Sectorul 6.

Adriana Arghirescu

Cu totul surprinzătoare este însă numirea lui Mihăiță Giani Vătuiu, care la mijlocul lui iulie 2021 era încă unul dintre șefii structurii centrale a DGA. Comisarul șef Vătuiu a fost timp de un deceniu directorul Direcției Suport a DGA, responsabil cu achizițiile structurii anticorupție din MAI. Tot în această perioadă, același Mihăiță Giani Vătuiu apare și pe lista persoanelor propuse a face parte și din CA-ul cunoscutei companii constănțene de construcții COMCM SA.

Ce bunuri mai deține Neptun Olimp SA

Revenind la Neptun Olimp SA, fostul CA a cerut în august falimentul sau chiar dizolvarea companiei de stat din Mangalia. AGA firmei a respins însă solicitarea acționarului minoritar SIF Transilvania.

Compania deținută majoritar de stat prin intermediul Ministerului Economiei a raportat în 2020 afaceri de 658.000 lei și pierderi de 1,3 milioane lei, precum și datorii de 347.000 lei, cu 15 angajați. Neptun Olimp SA deține active de aproape 11,4 milioane de lei: restaurantul La Barchetta, Complex Vile Olimp, de 4 stele, clădirea Sediu Administrativ Neptun, o agenție de turism și sediu administrativ pentru personalul de execuție, construcția Fabrica de Gheață și Stația Frig și Pizzeria Complex Internațional.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buahhhuuuu
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118