REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Un grup de lucru Ungaria-Ucraina discută la Budapesta despre drepturile maghiarilor din Transcarpatia

Un grup de lucru Ungaria-Ucraina discută la Budapesta despre drepturile maghiarilor din Transcarpatia

Ana Maria LIPAN 15 septembrie 2023 | 16:04 682

Un grup de lucru interministerial ungaro-ucrainean se reuneşte pentru a patra oară la Budapesta pentru a lua în discuţie rezolvarea problemei drepturilor etnicilor maghiari din Transcarpatia şi situaţia refugiaţilor ucraineni, a informat vineri un oficial din Ministerul de Externe ungar, potrivit MTI.

Un grup de lucru Ungaria-Ucraina discuta la Budapesta despre drepturile maghiarilor din Transcarpatia

Într-o declaraţie pentru agenţia ungară de presă, Levente Magyar, secretar de stat în minister, s-a declarat optimist că părţile ar putea ajunge la o foaie de parcurs pentru soluţionarea dezacordurilor, scrie agerpres.ro. 

Ucraina a introdus în anii recenţi o serie de măsuri care restrâng dreptul etnicilor maghiari la educaţie în limba maternă, a remarcat Magyar, menţionând că Ungaria a păstrat această temă pe agendă pe parcursul anilor.

'Este atât de important pentru noi încât chiar am blocat Ucraina de la a se alătura şi a-şi aprofunda legăturile cu UE şi NATO', a spus oficialul de la Budapesta.

Ungaria a clarificat din nou Ucrainei că nu se va clinti din această decizie dacă nu vor fi luate măsuri relevante pentru restabilirea drepturilor comunităţii maghiare locale, a subliniat secretarul de stat. El a adăugat însă că primele semnale în legătură cu discuţiile au oferit un motiv de optimism. Chiar dacă părţile ar eşua să ajungă la un acord cu privire la toate detaliile, ar putea totuşi să convină o foaie de parcurs care ar putea conduce la o rezolvare a acestor probleme într-un viitor previzibil, a spus Magyar.

Potrivit acestuia, grupul de lucru va discuta de asemenea despre situaţia refugiaţilor ucraineni în Ungaria. Mii de copii care au rămas în Ungaria trebuie să înveţe limba maghiară şi să fie integraţi în sistemul de educaţie, a afirmat secretarul de stat. Levente Magyar şi Yevhen Kudriavets, ministru adjunct ucrainean al educaţiei, au semnat o declaraţie de intenţie privind cooperarea în cadrul programului de burse Stipendium Hungaricum, menţionează un comunicat citat de MTI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi prostii Europei ii pupam in c*r pe jegoșii din Ukr si mai avem putin si le sugem ciorapii si cu cerealele
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699