REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un imam, grav rănit de focuri de armă în afara unei moschei, lângă New York

Un imam, grav rănit de focuri de armă în afara unei moschei, lângă New York

A.F. 5 ianuarie 2024 | 00:00 602

Un imam din Newark, în apropiere de New York, a fost grav rănit de focuri de armă miercuri dimineaţa şi a fost spitalizat în stare gravă, a anunţat poliţia din acest oraş din statul New Jersey, relatează AFP.

Un imam, grav ranit de focuri de arma in afara unei moschei, langa New Yorksursa foto: Quds News Network/X

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al securităţii publice din Newark, poliţia a intervenit în zori după ce un bărbat a fost împuşcat în afara moscheii din acest oraş.

"Victima a fost transportată la Spitalul Universitar şi se află, potrivit unor informaţii, într-o stare critică", a declarat Fritz Fragé, directorul securităţii publice din Newark, fără a da detalii despre motivul acestui atac.

Purtătorul de cuvânt al securităţii publice a confirmat pentru AFP că bărbatul pe care nu l-a identificat "este într-adevăr imamul" acestui oraş situat la vest de Manhattan, de cealaltă parte a fluviului Hudson, şi că "incidentul a avut loc în afara moscheii".

"Suntem profund îngrijoraţi de acest incident şi ne rugăm pentru o recuperare rapidă a imamului", a indicat, la rândul său, filiala din New Jersey a organizaţiei pentru apărarea islamului şi a musulmanilor americani, Council on American-Islamic Relations (Cair).

De la începutul războiului în Gaza între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, Statele Unite şi în special New York-ul şi regiunea sa, în nord-estul ţării, au fost afectate de o serie de manifestaţii, tensiuni comunitare şi unele violenţe sporadice.

Oraşul New York, cu 8,5 milioane de locuitori, are aproape două milioane de americani evrei, a doua cea mai mare populaţie după Israel, şi sute de mii de musulmani, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510