REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Un imobil din buricul târgului, deținut de firma administrată de fostul trezorie al PSD, scoasă la licitație. Vido

Un imobil din buricul târgului, deținut de firma administrată de fostul trezorie al PSD, scoasă la licitație. Vido

Replica API 24 august 2022 | 22:15 5115

Gheorghe Cristea, fostul șef al Băncii Agricole din Constanța și fost trezorier al PSD Constanța, a fost cercetat penal, în urmă cu mulți ani, pentru mai multe ilegalităţi comise prin intermediul Cooperativei de Credit Victoria, fiind exonerat însă de vină, în lipsa unor dovezi solide. Constănţeanul Cristea, în vârsta de 72 de ani, a fost şi administratorul defunctei Bănci de Investiţii şi Dezvoltare BID SA, deţinută de Sorin Ovidiu Vîntu, implicată în mega escrocheria FNI. Astăzi, afacerile lui Cristea sunt în faliment, iar lichidatorii i-au scos la mezat bunurile. Este vorba despre un imobil din centrul Constanței, dar și de niște construcții de la Topraisar, deținut de falimentara Invest Grup, administrată de Gheorghe Cristea.

Invest Grup SA este o societate falimentară din care au făcut parte parte Magdalena Bentu, Gheorghe Cristea, fostul trezorier al PSD și fost șef al Băncii Agricole Constanța, Gina Cristea, posibil soția acestuia, si Ionut Cristea, fiul fostului social democrat. Este aceeași firmă care a cumpărat de la AVAB fabrica de ulei Sunoil, de la Medgidia, finanțată de Gheorghe Cristea cu credite de la Banca Agricola. În 2011, Cristea a cedat acțiunile lui Valeriu Pătrăhău, însă nu a ieșit din firmă, continuând să o administreze până la momentul falimentării. Astăzi, lichidatorul social a scos bunurile societății la mezat. Printre acestea, regăsim niște construcții de la Topraisar,cu 40 de mii de euro, dar și un imobil situat în Constanţa, strada Gheorghe Lazar nr.6, în valoare de 566.000 euro.

Societatea, care se ocupa de comerțul cu carburanți pentru autovehicule in magazine specializate, este în faliment, din anul 2012, Gheorghe Cristea având și rolul de debitor, în calitate de administrator special al debitoarei Invest Group SRL . Printre creditori regăsim Societatea De Microfinanţare Tomis IFN S.A, radiată în anul 2012, după ce BNR a descoperit că încasează ilegal bani de la populaţie. Societatea avea sediul în Eforie Nord şi aparţinea lui Gheorghe Cristea. În 2020, Invest Grup avea datorii de 550.193 lei.

Pătrăhău, legături cu politica

Revenind la Valeriu Pătrăhău, căruia Cristea i-a cedat acțiunile, precizăm că este implicat și în Siloz Agigea, firmă radiată. Pătrăhău a fost, la rândul său, partener de afaceri în această firmă cu cu Aurelian Soare și Gheorghe Lămureanu, fost candidat la Primăria Agigea, din partea PNL. În Siloz Agigea a mai fost implicată și familia consilierului județean Răzvan Filipescu.

Video:

Gheorghe Cristea, partener de afaceri cu Sorin Ovidiu Vântu

Și, ca să ne întoarcem la controversatul Gheorghe Cristea, se știe că a fost și partenerul de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, fiind administratorul defunctei Bănci de Investiţii şi Dezvoltare BID SA, deţinută de Vântu, implicată în mega escrocheria FNI.

Sorin Ovidiu Vântu

Cristea mai este implicat în Cris Fishing SRL, cu 50% din acțiuni, împreună cu Calimente Dorin Valeriu, firmă ce are datorii de 996 940 lei.

Familia Cristea are afaceri și în Mamaia

Familia lui Cristea deține și MIG 2000 SRL, unde Gina Cristea e acționară cu 50%, fiul lui Cristea deține 25 %, iar Magdalena Călimente 25 %. Mig 2000 a preluat de la SC Mamaia SA un teren, pe care este Bufetul Tomis, pentru care nu ar fi plătit taxe şi impozite. Prin intermediul unei hotărâri de CL s-a cerut reglementarea unei situaţii – întregirea, oficială, a unei suprafeţe pe care SC Mig 2000 SRL o utiliza deja (fără să fi plătit ceva), respectiv perceperea taxelor şi impozitelor din urmă cu 3 ani, ca urmare a faptului că firma menţionată a folosit terenul.

Sumele datorate ca urmare a folosirii terenului erau în valoare de 15.307,58 dolari. De altfel, un control al Curţii de Conturi Constanţa a trasat ca măsuri recuperarea taxelor şi impozitelor datorate de SC Mig 2000. SC Mig 2000 s-a adresat şi instanţei și a câștigat, așa că nu a mai plătit niciun ban.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta-i om de afaceri, sau om de desfaceri. tot ce a facut a fost sa desfaca. o fi asta un bizines ce nu-l intelegem noi, prostimea.
0
0
un golan cu tupeu
0
0
Mari securisti astia de ni i-ai prezentat astazi ai grija la ei
1
0
Mirela, cu asa articol nu capeti ciorbita.
1
0
Marca inregistrata Mireluta P a s cal.este implicat intr o firma care este radiata.posibil sotie si fiul acestuia.wtf.mireluto unde draci ai invatat sa scrii asa???aaaa,scuze la papari la facultate.acum e clar.esti pamamt de flori
0
0
Sal intrebe si cum a devalizat Complexul de porci de la Nazarcea.Cristea ,Soare Aurica si Filipescu securistul Au ras tot porci fierul vechi masini tractoare Toate luate fara bani. Asta a fost privatizare
0
0
Magdalena Calimente este fosta Magdalena Cristea, fiica lui. A fost sef de agentie la BT, pe vremea cand Ionut Patrahau era director general adjunct al BT. Ionut Patrahau are, probabil, ceva legaturi de rudenie cu acest Valeriu Patrahau. Nu este un nume des intalnit. Deci iata cum se spala o mana pe alta. A doua fiica a lui Cristea, Daniela Cristea, este actuala Daniela Lazia. Este sotia lui Lazia junior, adica Dorin, de la Argos SA. Cam dusa spre faliment si aceasta societate. Daniela parca lucra la Camera de Comert din Constanta. Sunt doua fete deosebite. Pline de aere nejustificate.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513