REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Un important oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, demis pentru agresiune sexuală

Un important oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, demis pentru agresiune sexuală

Valentina CAMARA 26 aprilie 2023 | 00:00 246

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că a demis un importat oficial al diviziei de boli netransmisibile, medicul Temo Waqanivalu din Fiji, pentru agresiune sexuală, în urma a trei acuzaţii formulate împotriva sa în ultimii ani, relatează AFP.

Un important oficial al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, demis pentru agresiune sexuala

Purtătoarea de cuvânt a OMS, Marcia Poole, nu a oferit detalii în legătură cu acest anunţ făcut prin e-mail, însă mass-media au raportat că oficialul organizaţiei ONU este acuzat de cel puţin trei presupuse agresiuni din 2017.

Associated Press l-a desemnat, în ianuarie, drept presupusul autor al unui caz intens mediatizat de presupusă agresiune sexuală la Summitul Mondial pentru Sănătate de la Berlin, în octombrie anul trecut: o tânără doctoriţă britanică, Rosie James, a scris pe Twitter la acea vreme că "a fost agresată sexual de un membru al personalului OMS" în timpul reuniunii.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a răspuns la acest mesaj de pe Twitter, spunând că este "îngrozit" de acuzaţii şi şi-a oferit ajutorul, subliniind că agenţia are "toleranţă zero pentru agresiunea sexuală".

AP a precizat că Waqanivalu a fost implicat într-un caz similar în 2018.

În octombrie anul trecut, când această acuzaţie a fost făcută publică, el a încercat să obţină un post de conducere la OMS în Asia.

La începutul acestei luni, Financial Times a declarat că a descoperit o a treia acuzaţie împotriva lui Temo Waqanivalu, datând de la un eveniment din 2017.

Solicitată să confirme aceste informaţii, OMS a declarat că, deoarece "investigaţiile şi procesele administrative aferente sunt confidenţiale", nu poate oferi detalii despre caz.

OMS a precizat că Waqanivalu a rămas "în concediu administrativ în timpul anchetei", potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436