REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
23.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un influent membru al comisiei de la Vatican care anchetează cazurile de pedofilie a demisionat

Un influent membru al comisiei de la Vatican care anchetează cazurile de pedofilie a demisionat

Valentina CAMARA 30 martie 2023 | 00:00 335

Comisia pontificală pentru protecţia minorilor, o organizaţie a Sfântului Scaun însărcinată cu lupta împotriva pedofiliei din cadrul Bisericii Catolice, criticată însă pentru rolul său considerat insuficient, a anunţat demisia celui mai influent membru al său, informează AFP.

Un influent membru al comisiei de la Vatican care ancheteaza cazurile de pedofilie a demisionat

"Comisia a fost înştiinţată că părintele Hans Zollner a cerut să fie eliberat de atribuţiile lui de membru", a anunţat într-un comunicat cardinalul american Sean O'Malley, preşedintele acestei comisii.

Demisia, justificată prin recenta numire a lui Hans Zollner în funcţia de consultant pentru dieceza de Roma şi prin alte responsabilităţi pe care acesta le deţine, a fost acceptată de papa Francisc cu "profundele lui mulţumiri pentru anii săi numeroşi de serviciu", a precizat cardinalul O'Malley.

Preot iezuit german, Hans Zollner, renumit profesor universitar şi consilier apropiat al papei Francisc, este unul dintre principalii experţi din domeniul luptei contra pedofiliei din rândul Bisericii Catolice.

Creată în 2014, acea comisie compusă din experţi religioşi şi laici şi integrată din 2022 în Curie, guvernul Sfântului Scaun, a făcut în trecut obiectul unor critici severe. În 2016 şi 2017, doi dintre membrii ei, britanicul Peter Saunders şi irlandeza Marie Collins, au demisionat denunţând lipsa de cooperare de la Vatican.

În pofida măsurilor adoptate de papă după alegerea sa în 2013, precum ridicarea secretului pontifical asupra violenţelor sexuale ale clerului şi obligativitatea de semnalare a unor astfel de cazuri, asociaţiile victimelor consideră că acţiunile concrete adoptate pentru a combate acest flagel au rămas insuficiente, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436