JURNALISTUL din Constanța, REȚINUT după ce a amenințat doi procurori, a fost pus în libertate
JURNALISTUL din Constanța, REȚINUT după ce a amenințat doi procurori, a fost pus în libertate
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn jurnalist din Constanța a fost reținut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, acuzat fiind de ultraj judiciar. Se pare că acesta ar fi trimis mesaje de amenințare pe whatsapp, unor procurori din cadrul DNA Constanța.Cu toate acestea, Judecătoria Constanţa a decis, vineri, să respingă ca neîntemeiată propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa de arestare preventivă a bărbatului. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă.
La data de 23.12.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului V.M.F., în vârstă de 34 ani, fără antecedente penale, în cauza în care acesta este cercetat pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin. 1 Cod penal rap. la art. 206 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 2 Cod penal, iar la 24.12.2021 a fost formulată şi transmisă Judecătoriei Constanţa propunerea de arestare preventivă, pentru 30 zile, a aceluiaşi inculpat.
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate s-a reținut că, la data de 20.12.2021, în jurul orei 20.40, prin mesaje text trimise prin aplicaţia Whatsapp de pe numărul său de telefon, le-a adresat în mod direct ameninţări cu acte de violenţă şi cu alte fapte păgubitoare celor două persoane vătămate, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestora, în scop de intimidare şi răzbunare.
Cercetările vor fi efectuate în continuare de procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul V.M.F..
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
Potrivit informațiilor noastre, sub observație ar fi și alte persoane care practică această meserie ,,prin șantaj”.
Update:
Judecătoria Constanţa a decis, vineri, să respingă ca neîntemeiată propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa de arestare preventivă a bărbatului. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată prin contestaţie.
A.V.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News