REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un lector de la Ovidius primește 5.000 de euro, pentru că e... manager de proiect european!

Un lector de la Ovidius primește 5.000 de euro, pentru că e... manager de proiect european!

Mirela PASCAL 31 august 2023 | 00:00 8109

Sintagma pe care o tot auzim, despre profesorii care îşi duc traiul greu pentru că salariile sunt mici, necorespunzătoare în nici un caz cu valoarea şi volumul muncii pe care o fac, nu este valabilă și pentru cadrele didactice universitare de la Universitatea Ovidius! Ca să nu generalizăm, este valabilă doar pentru ”fraierii” care îşi fac datoria şi care nu fac parte din grupul de interese care stoarce instituția de fiecare leu sau euro. Unii profesori, inclusiv directori de departamente, se îngrămădesc la proiecte europene pe bani grei pentru ca, în final, să ajungă în propriul buzunar sume considerabile... doar pentru că sunt membri de proiect sau au oferit servicii de consultanță.

Un lector de la Ovidius primeste 5.000 de euro, pentru ca e... manager de proiect european!

Conducerea Universității Ovidius dă posibilitatea, ori de câte ori e nevoie, savanților să-și stoarcă creierii și să își arate valoarea. Indiferent că o au sau nu... Într-o zi memorabilă de septembrie 2022, Universitatea Ovidius anunța câștigarea unui proiect european, Strategy and Capacity building for Ovidio Running in Europe (SCORE), finanţat cu 400.000 de euro prin Programul european Erasmus Plus, conf. univ. dr. Cristian Popa fiind managerul proiectului din partea UOC. Proiectul  își propune să dezvolte un model organizațional pentru evenimente sportive, durabil, digital, incluziv și legat de elementele culturale caracteristice teritoriului local. De atunci, abia în mai a.c. Ovidius a mai transmis informații despre minunatul proiect. De atunci, pauză.

Așa cum am spus și mai sus, 400.000 de euro ”costă” proiectul. Sumă care se împarte în bugete mai mici pentru fiecare partener din cei opt: Universitatea Ovidius din Constanța (România), Clubul Sportiv Farul Constanța (România), Instituto di Istruzione Superiore Ovidio (Italia), ASD Runners Sulmona (Italia), SPORTCAMP SA (Grecia), Homo Educandus Agogi (Grecia), European Culture and Sport Organization (Italia), European Platform for Sports and Innovation (Belgia).  

Un lector de la Ovidius primeste 5.000 de euro, pentru ca e... manager de proiect european!

Nu știm cât îi revine universității, ceea ce știm sigur este că managerul de proiect, Cristian Popa, va suge mii de euro. Popa și-a cerut partea, printr-o adresă înregistrată la UOC pe 13 iunie. ”Doar” 5.200 de euro, nu mai mult! Iar Consiliul de Administrație a executat. A fost aprobată, în ședința din iulie, decontarea din fondurile proiectului a serviciilor de consultanță în management. Cum el însuși este managerul de proiect, e lesne de înțeles că banii ajung în propriul buzunar.

Un lector de la Ovidius primeste 5.000 de euro, pentru ca e... manager de proiect european!

Din declarația lui Popa de avere aflăm că este director de departament, nu are terenuri, are un apartament în Constanța, un autoturism și un cont deschis în 2018, unde a strâns aproape 116.000 lei. De la Universitatea Ovidius câștigă aproape 173.000 de lei, anual.

Și Vintilă cu Țeneau au supt mii de euro din proiecte

N-ar fi singurul care se bucură de bani în plus pe lângă leafă. Acest fenomen este în floare la Universitatea Ovidius. Un exemplu clar a fost adus în discuție, în urmă cu câțiva ani, și de jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan, care a vorbit despre ”camarila de la Ovidius și despre cum se ciordesc banii universității”. Vizați erau Diana Țenea și Dragoș Vintilă, care și-au unit forțele pentru a pune mâna pe niște bani europeni, pe vremea când Țenea era omul de încredere al lui Sevil Shhaideh și ocupa funcția de director al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Iar sacul a fost destul de gros!

Un lector de la Ovidius primeste 5.000 de euro, pentru ca e... manager de proiect european!

În 2014, Universitatea Ovidius a semnat proiectul de cercetare intitulat: „Amenajarea spațiului maritim în zone transfrontaliere din Marea Neagră - România, Bulgaria", implicate în proiect fiind mai multe instituții. Proiectul a fost coordonat chiar de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, acolo unde Țenea era director. Valoarea totală a proiectului de cercetare era de 2,049,015.74 euro, din care UE venea cu 80 la sută din sumă, iar fiecare partener-cu restul de 20 la sută. În cazul parteneriatului cu Universitatea Ovidius, bugetul total estimat pentru bucata de cercetare care îi revenea în cadrul proiectului era de 313,617 euro, din care 80 la sută, adică 250,894 euro, contribuţia UE, iar restul de 62,723 euro, contribuţia universităţii constănţene. Zeci de mii de euro, supți de echipa Țenea, Vintilă și alții, din fonduri europene „Repartizarea palmată a proiectului către „Ovidius", însemna că gaşca de aici, în frunte cu Rugină şi compania, punea mâna pe cei aproape 260.000 de euro. Astfel încât, firesc am spune, doar pe ei îi regăsim pe lista cadrelor didactice implicate în proiectul de cercetare: Sorin Rugină- rector, Popa Constantin, prorector - Manager proiect, Mihai Gîrţu, prorector, Diane Paula Vancea, prorector UOC, Alexandru Bobe- consilierul personal al rectorului, Dragoș Florin Vintilă, decan al Facultății de Construcții, Irina Dumitru, director cercetare UOC - o somitate total necunoscută până la venirea lui Rugină ca rector și Silvia Andrei, jurista UOC. Pentru că sunt o echipă, toţi fac parte şi din Consiliul de Administraţie al Universităţii Ovidius”, scria Sorin Ovidiu Bălan în ziuanews.ro, în urmă cu câțiva ani. Toți cei implicați în proiect au câștigat, pe lângă salariu, suma de 360/euro pentru fiecare zi în care şi-a stors creierii pe altarul cercetării, adică aproape 11.000 de euro. Având în vedere că proiectul a durat doi ani, imaginați-vă câte zeci de mii de euro s-au supt în toată această perioadă. Cât despre concluziile cercetării, savanții de la Ovidius nu le-au mai făcut publice.

Le așteptăm pe ale lectorului Cristian Popa. Suntem siguri că ne va spune lucruri interesante!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aș dori să întreb dacă domnul care scrie această știre știe și alte lucruri despre domnul profesor că nu a uitat de unde a plecat de exemplu duce gunoiul le ajută pe doamne de serviciu sau matură frunzele sau da la lopată cot la cot cu dnul decan. Foarte bine că primește acești bani este proiectul dansului. Felicitări!!!
0
0
La Ovidius sunt profesori seriosi si dedicati! Nu mai spuneti minciuni despre Ovidius.
4
1
Cât de frustrat să fii să scrii atâtea imbecilități. Normal, vin alegerile, iar oamenii vizați pentru noi mandate trebuie atacați. Măcar informați-vă, înainte de a publica ceva. Avea, odată, un profesor o vorbă: a patra putere începe cu P și se termină în A. Exact, presa. Câteodată mănâncă mult...
1
6
Cordeluta a lui vintilica dacă nu o trimit ăștia unde ii este locul ai so vezi ca ia locul rectorului atât de periculoasă este sorecarul asta.....bobita ..vancea o baba bătrâna expirată care mai are timp sa fure....stanciu umflatel de la cămine care bazeaza fara numar sezonisti și baga banii in buzunar avem un rector pampalau de tot care nu vede sau se complace
8
1
Este ca se poate de evident ca din aceste programe de finantare de ,,cercetare si alte denumiri pompoase , nu rezulta nimic concret, numai plata "transpiratiei" mininatilor semidocti de la UOC sau UMC sau alte ...entitati arondate. Din pacate nu se da 2 bani pe educatia si pregatirea si practica studentilor si elevilor. Practic nu se intelege ca acesti bani europeni trebuie in infrastructura in productie de bunuri in irigatii si agricultura . Dar si europenii sunt smecheri ne lasa sa-i cheltuim pe nimic ca mai apoi tot de ei sa depindem. ASA CA TOVARASI care vegheati... unde va uitati?
11
1
Pe voi va veirifica cineva inainte sa publicati tot felul de imbecilitati?
5
14
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază, care latră...contra cost!!!
9
9
aceasta fabrica de diplome false numita uoc.
17
6
In Tara asta peste tot cate o mica caracatița...
21
0
Bai fraierilor Mariana Mitra de la facultatea de drept face din meditatii 5000 de euro pe saptamana si voi il dati pe lache asta obosit. La Mitra acasa in piata chiliei e coada de studenti la poarta mai ceva ca la paine pe vremea impuscatului
24
2
Mai oameni buni, NU melenco ionel trebuia sa fie decan la sport. Locul era arvunit pentru teodor care are un socru. Socrul lui este unchiul lui bobe si sponsor la partid. Profesorasul asta are un asociat pentru care nea cornel idu a facut presiuni mari sa-l faca decan dar pentru ca astia doi nu puteau l-au gasit pe melenco. Acum melenco le intoarce datoria si l-a pus el pe teodor pe scaunul de prodecan si urmeaza sa-l puna si pe petcu. Tot orasul stie care este combinatia. Pe melenco l-a numit iliescu decan. Filiera este psd×pnl si coruptia, fraudele sunt asigurate. Fara corupti in functii publice!
19
0
Asta director, își făcea treaba. Vintila este conștient ca nu are valorează lui Nedelcu și i-o baga sub coaste pe madam Suspina și îl pune sa ii facă și treaba ei ca doar deh, doamna este pila politicului, Raluca Trandafir. Oameni buni, Nedelcu mergea pe teren,constata probleme, găsea soluții, Dragoș Vintila nu își mișcă curuletul decât pentru Corni și atât, ca doar are spatele asigurat, munca nu mai trebuie.
20
1
Lumea construiește blocuri de P+30 și E P U R E încă rămâne la stadiul de taximetrist cioflingar. Aceleași zi de zi, articole comandate ca la talcioc din cauza frustrărilor. Bă ăia care credeți încă în harneala lui, luați-l mă la un control psihologic că omu n-are bujiile cu-rățate de la atâta taximetrie. Lu' E P U R E, dacă-l iei ca între bărbați și îi arăți dosul palmei, te întreabă cum să stea, capră sau în genunchi. Mai dăți-l naibii de eroare genetică a naturii. Atâta îl umflați de zici că e cel puțin Soroș. Nu i-a luat încă nimeni teza de doctorat la verificat pentru plagiat. Însăși el e un plagiat al naturii. Nu e nicio deosebire între el și oaia Dolly. Ra'ți ai dreaq de tembeli cu clonatul vostru E P U R E Și fii-su ăla alt scandalagiu ca tac'su. Se bate pe stradă ca narcomanii din km 4-5. Familie de țăcăniți.
5
6
Lumea construiește blocuri de P+30 și E p u r e încă rămâne la stadiul de taximetrist cioflingar. Aceleași zi de zi, articole comandate ca la talcioc din cauza frustrărilor. Bă ăia care credeți încă în harneala lui, luați-l mă la un control psihologic că omu n-are bujiile c*rățate de la atâta taximetrie. Lu' E p u r e, dacă-l iei ca între bărbați și îi arăți dosul palmei, te întreabă cum să stea, capră sau în genunchi. Mai dăți-l naibii de eroare genetică a naturii. Atâta îl umflați de zici că e cel puțin Soroș. Nu i-a luat încă nimeni teza de doctorat la verificat pentru plagiat. Însăși el e un plagiat al naturii. Nu e nicio deosebire între el și oaia Dolly. Ra'ți ai dreaq de tembeli cu clonatul vostru E p u r e. Și fii-su ăla alt scandalagiu ca tac'su. Se bate pe stradă ca narcomanii din km 4-5. Familie de țăcăniți.
6
6
CARACATITA CORUPTIEI DIN OVIDIUS ESTE LACOMA SI INGHITE TOT. CORUPTIA ESTE GENERALIZATA SI SPAGILE SE DUC UNDE TREBUIE. LA UOC SUNT PREA MULTI CORUPTI IN FUNCTIILE DE CONDUCERE.
22
0
Asa se intampla in UOC de multi ani. In proiecte sunt acceptati doar oamenii de casa, adica rudele si asociatii conducerii. Daca ai un socru o sora un frate sigur gasesti un loc cu salariu mare in care sa nu faci nimic si sa primesti 5500 € cum fac astia din UOC.
22
0
Facultatile de sport, arte si teologie trebuie desfiintate! Sunt cei mai slabi pregatiti profesori, sunt facultatile unde nu se face nimic, unde studentii nu invata nimic! Dar se pare ca parerea studentilor nu conteaza mai deloc si interesele politice ale penalilor sunt mai importante pentru Constanta.
23
3
Grupatea din facultate Petcu Teodor Musat Melenco Georgescu si sunt oamenii lui Jony Stanculescu. Hai ma Jony lasa locul liber unui tanar ca ai 79 de ani.
21
2
Mai bine ca in Romania nu este nicaieri! Pentru unii... Munca si plata muncii sunt doua aspecte ale vietii economice din Romania , cu mari probleme! Ideea ca la munca egala , salarii egale -este o utopie! Sunt romanasi care lucreaza in sistemul bugetar, care au salarii de America si altii care lucreaza in mediul privat (care desfasoara activitati similare cu angajatul de stat) care au salarii de Congo! Parlamentarii se imbuibeaza si ei cum pot si guvernantii se freaza pe burta cat sunt la putere!
19
1
La facultatea de educatie fizica a fost decan doamna profesor universitar m****a Damian insa ea a fost inlaturata de catre actuala conducere din Ovidius pentru ca nu executa ordinele lor. Iliescu, Vancea si Bobe au numit la conducerea facultatii gruparea fotbalistilor. Melenco Ionel si un grup de sustinatori ai conducerii din Ovidius sunt angajati in toate proietele cu bani europeni. Distinsa doamna m****a Damian a fost sefa doctorului Iliescu care a avut laboratoare si cursuri la facultatea de educatie fizica, dar Iliescu nu venea la ore si din acest motiv pe langa altele ea a fost inlaturata de la conducerea facultatii.
26
0
Par a fi mai mult furaciuni legalizate si mai putin proiecte serioase; grecii sunt de notorietate ptr sifonarea banilor europeni si nici italienii nu sunt departe; bine ca avem proiecte stiintifice de evenimente sportive ca pe strazi vad acum mult mai multi copii si tineri plinuti si grasi ca niciodata
21
1
Oare cu ce au greșit angajații de au noroc de Vintila Dragoș și de Cornelia? 2 aroganți, nu le ajungi la nas. Toampa aia de Cornelia zici ca e cel puțin Ministru la ce figuri are. Figuri pe ei cât casa dar când este de făcut ceva dau din umeri. Au angajat fără număr, în ultimii 4 ani s-a triplat numărul de angajați din DGA,numai directori și șef serviciu fără număr de la Vancea&Iliescu și prorectori.
23
0
De unde sa stie asta sa faca consultanta? Toti de la UOC sunt doar pe spaga. Cine l-a pus pe asta sef la proiecte cu bani europeni a incasat parandaratul.
24
2
Care universitate aia unde prostituatele de pe Aurel Vlaicu isi fac treaba prin parcare la ei . Aia este o rusine , nu este o unitate de invatamant nu isi merita numele , cumva profesorii de acolo apeleaza la serviciile prostituatelor de la coltul Universitati de le lasa acolo si nu le reclama la Politie si daca le reclama si politia nu face nimic de ce nu protesteaza sa se faca auziti solutii se vor gasi dar de atatia ani cred ca le place sau sunt caz de studiu la Dermatologie boli venerice , la psihologie cam ce tipuri de persoane vin la ele , la Finante Economie cam cat fac pe seara cat ia pestele si alte spagi pt a sta acolo. Cand va vin in schimb de experienta alti profesori de la alte universitati din tara sau afara nu va este rusine .Stiti ca omul gospodar se vede dupa cum are curtea la voi perfect se potriveste cand ma uit unde sunteti in clasament . RUSINE PROFESORILOR , DECANILOR, LECTORI SI CHIAR LIGII STUDENTILOR PT CA SI EI AR TREBUI SA IA ATITUDINE . URATA PRIVELISTE
24
5
PATRONUL SI SLUGILE DE LA SPORT INTORC BANI MULTI DIN PROIECTE! AFACERI CU BANI DIN PROIECTE SE FAC DE MULTI ANI LA SPORT SI IN ALTE FACULTATI. MELENCO FACE JOCURILE SA SE BUCURE CONDUCEREA UOC.
23
0
De tocat bani, cu finalitate zero
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510