REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Un lector universitar de la UniBuc a venit la examenul de admitere îmbrăcat în fustă

Un lector universitar de la UniBuc a venit la examenul de admitere îmbrăcat în fustă

A.F. 23 iulie 2024 | 22:55 1872

O fotografie în care un tânăr lector universitar de la Universitatea București poartă o fustă scurtă, un top, sandale și pălărie a iscat o adevărată isterie în mediul online. Sunt mii de comentarii, de la „e treaba lui cum se îmbracă”, la „nu-mi trimit copiii să vadă așa ceva”. Universitatea București a venit cu o reacție.

Un lector universitar de la UniBuc a venit la examenul de admitere imbracat in fustaAndrei Nae

Andrei Nae este lector universitar la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universității din București. El predă cursul de masterat „Jocurile video şi identitatea culturală“ şi cursul opţional „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative“, pe lângă seminare de practica limbii engleze şi literatură americană.

La admiterea de anul acesta, Andrei Nae a avut o apariție, pentru unii, surprinzătoare. Lectorul universitar a venit îmbrăcat în fustă, cu pălărie și sandale, iar imaginea a ajuns virală în mediul online.

Reacția Universității București

Purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea, a precizat că profesorul n-a venit îmbrăcat indecent.

„Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime”, a spus Oprea.

Pe de altă parte, a mai precizat reprezentantul Universității din București, în codul de incluziune și gen nu sunt prevăzute norme vestimentare.

„Cu siguranță nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională”, a adăugat Oprea, scrie stiripesurse.ro.

„Putea măcar să se epileze“

Imaginea cu lectorul de la Universitatea București a ajuns virală în online, foarte rapid, iar comentariile au fost livrate de internauți, la foc automat. Unii l-au criticat aspru, în timp ce alții au făcut glume.

„Internați-i la psihiatrie pe nebuni, nu-i mai lăsați să ne strice copiii!”,

„Omul, luna asta se identifică ca fiind femeie, luna viitoare va fi non-binar, iar luna cealaltă se va identifica maimuță și va vrea să intre gratis la grădina zoologică să-și vadă verișorii, iar noi trebuie să tolerăm tot ****** ăsta, că așa ni se impune de sus”,

„Nesimțit, putea măcar să se epileze”

„Mie mi-a zis mama de mic să am grijă cu limbile!”,

„Ferească-ne Dumnezeu! Apără-ne și păzește-te! Doamne ajută!”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Și jurnalista Mara Bănică și-a spus și ea părerea, pe Facebook.

„Că se identifică drept ‘she’, adică ‘ea’, n-am o problemă. Dar bă băiatule, cum să te prezinți în halul ăsta îmbrăcat la studenți? Că mai ești și în comisia de admitere. Plătește, bă, o rochie de bun gust! Zici că ești ultima centuristă întoarsă în timp!”, a notat Mara Bănică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai idiotule care spui ca traim intro tzara democratica si exchibitzionistul asta nu a incalcat nici o regula,voi universitatzile pregatitzi viitori conducatori ai tzari asha se spune si atunci ce pretentzii sa ai de la copiii ashti pregatitzi de voi cand lor li se spune ca asha ceva este normal intro democratzie,tzin sa itzi amintesc mai cretinule ca Adrian Nastase nu a fost un om p***t cat a fost primministru si altzi ca el dealtfel numai ca oameni ashtia deshteptzi fiind nishte depravatzi si lacomi sau folosit de functziile lor in stat ajutatzi de inteligentza lor diabolica in interes propriu sau de clan si in defavoarea Romaniei ca stat si a romanilor si nu au bagat doar virful degetelor in banul tzari cum mai au facut si altzi politicieni din Europa ci au bagat mana pana la umar de au ajuns sa confunde banul tzari cu bani lor dupa cum a spuso si Liviu Dragnea public:"Romania suntem noi PSDishti"cand cineva ia atras atentzia ca prin ce face incalca legea din Romania.
2
0
o tragere, examenul!
0
0
A 8nebunit lumea auzi tu ??
7
0
asta este trendul, la sigur a luat bani pentru asta, si cred ca asta este doar inceputul, o sa mai urmeze si altii cu asemenea precedente la o institutie de invatamant respectabila, daca un cadru didactic face asta, va imaginati ce or sa faca altii care nu se bucura de o pozitie la fel de respectabila
5
0
Rusine, UNIBUC !
8
0
I auzi ce zuce UniBuc, ca traim intr o tara democratica. Pai daca profii de la UniBuc au uitat principiul democratiei pot sa il rostesc eu va sa si l reaminteasca. In democratie minoritatea se supune majoritatii. Punct. Democratie nu inseamna ca face fiecare ce vrea sau ca minoritatea are mai multe drepturi. Nu!
12
0
Daca face vreo blenoragie se duce la ginecolog? Genetica spune clar ce gen este bu.lan.giul asta. Are cromozomi XY. Deci e barbat. Restul e de la creierul ala bolnav care trebuie lobotomizat.
13
1
Sa-mi bagpl'n "evolutia" voastra.asta are probleme majore. Si sa ma mai lasati cum ca sunt incuiat, ca nu-s deschis la nou. Sa nu ma forteze pe mine sa accept problemele lor, ca le am pe ale mele si nu le strig in gura mare in strada. Sa se reabiliteze, altfel trebuie dat afara din institutie. Un exemplu de ne baga UE bocancu'n gat sa acceptam asa ceva. Fa-ti-le in intimitatea ta dezorientatule! Asta e o boala Punct
18
3

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365