REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Un manager de la Primăria Mangalia a ajuns businessman la Primăria Negru Vodă!

Un manager de la Primăria Mangalia a ajuns businessman la Primăria Negru Vodă!

Replica API 4 aprilie 2022 | 23:03 6760

Angajatul Primăriei Mangalia (manager proiect) a mai ”bifat” un contract cu statul! Bogdan Daniel Banu, de la Top Management ING SRL, care se află pe statul de plată al Primăriei de mai bine de doi ani ca manager coordonator, a primit, recent, un contract de la Primăria Negru Vodă. Acolo unde și soția sa a activat anul trecut, în calitate de manager de proiect. De altfel, Top Management nu este la prima colaborare cu Negru Vodă.

Faptul că Bogdan Banu este angajat în Primăria Mangalia nu l-a împiedicat ca, prin firma sa, Top Management Ing SRL să obțină nu unul, ci mai multe contracte cu UAT Mangalia, adică locul de muncă al patronului Bogdan Daniel Banu. Însă, printre primăriile care bagă bani în firma lui Banu se numără și Negru Vodă, care i-a dat recent un contract pentru ”Consultanță în management pentru implementarea proiectului îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”. Aceeași primărie unde soția sa, Clara, a lucrat până anul trecut. ”Nu mai lucrează. Firma fost contractată pentru consultanță, în cadrul unui proiect de 5 milioane de euro. Cu această firmă am depus acest proiect, care vizează construirea unui centrul multifuncțional pentru tineret”, ne-a declarat primarul Petre Urziceanu. Pentru serviciile sale, firma lui Banu va încasa 115.000 lei.

Petre Urziceanu

Firma lui Banu, Top Management, a încasat peste 7 milioane de lei în ultimii ani din 53 de contracte derulate cu primăriile din județ.

Banu, angajat la Mangalia, soția la Negru Vodă

Bogdan Daniel Banu este manager coordonator de proiecte în Primăria Mangalia în urma unui concurs pe care l-a câștigat în 2019 și completează astfel profilul unei familii specializate în funcții importante la stat. Astfel, soția sa, Carla Iolanda Banu, a fost manager în Primăria Negru Vodă, după ce, anterior, a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000.

Soții Banu sunt proprietarii unei averi impresionante. Din declarația de avere depusă de Bogdan Daniel Banu la Primăria Mangalia reiese că cei doi sunt proprietarii a șapte terenuri intravilane în Năvodari, Constanța, Lipnița și Costinești, precum și a două case și trei apartamente în Constanța și Năvodari.

Nu au mașini, dar au vândut una cu 9.900 de euro în 2019, an în care au vândut și un apartament cu 30.000 de euro, în timp ce în 2020 au mai obținut 561.665,75 lei din vânzarea unui teren. Soții Banu au 11 conturi și depozite bancare, în care țin peste 360.000 de lei și 29.000 de euro.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
10.000 eu ptr fiecare cerere depusaxla Pnrr. Sunt Drenatorii de fonduri de la buget. Multi Milionari din fonduri eu
0
0
daca esti finul lui Nicusor Constantinescu
0
0
Fascinante sunt sumele pe care cei doi le-au cerut unor primarii pentru redactarea unui formular pentru PNRR. Verificati SEAP ultima luna calendaristica, si veti vedea marea bataie de joc vis-a-vis de banul public. NB Consultanta pe PNRR este neeligibila. Si "marele proiect" este un banal formular care poate fi completat de orice functionar
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768