REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un mason a rămas fără hotelul de 4 stele din Delta Dunării

Un mason a rămas fără hotelul de 4 stele din Delta Dunării

Andreea CONDURACHE 22 octombrie 2023 | 00:00 25791

Sabin Gherase, unul dintre cei mai bogați afaceriști din Tulcea, fiind inclus și în Top Forbes, a rămas fără Hotelul Dunărea din Somova. Mai exact, lichidatorul judiciar al societății Project 47 SRL organizează o procedură de licitație publică cu strigare în vederea vânzării activului. Prețul de pornire al licitației este de 174.000 de euro. Despre Gherase se mai știe că a fost și liderul Lojei masonice Steaua Deltei Dunării.

Un mason a ramas fara hotelul de 4 stele din Delta Dunarii

Un cunoscut hotel din Delta Dunării a fost scos la vânzare de către un lichidator judiciar. Este vorba despre Hotelul Dunărea din Somova, deținut de societatea Project 47 SRL, aflată în faliment. Hotelul Dunărea din Somova este situat în perimetrul Rezervației Bioseferei Delta Dunării și este clasificat la 4 stele, fiind dispus pe o suprafață construită la sol de 904 metri pătrați.

Un mason a ramas fara hotelul de 4 stele din Delta Dunarii

Are un regim de înălțime P+1E+M, dispune de 28 de camere duble și 3 apartamente și poate fi accesat numai cu ambarcațiunile, aflându-se la mila 47. Prețul de pornire al licitației este de 174.000 de euro.

Un mason a ramas fara hotelul de 4 stele din Delta Dunarii

Hotelul, construit ilegal?!

Hotelul Dunărea, amplasat pe malul fluviului și al lacului Somova, la câțiva kilometri în amonte de municipiul Tulcea, s-a confruntat cu mai multe probleme de-a lungul anilor. Spre exemplu, în anul 2009, construcția începuse să se prăbușească. Vina pentru prăbușirea hotelului a aparținut proprietarului și a autorităților care nu ar fi respectat procedurile legale privind autorizarea construcției. Primăria Somova i-ar fi închiriat lui Gherase aproximativ 2000 de metri pătrați, terenul pe care s-a construit imobilul. Terenul aparținea, de fapt, domeniului public național, în Administrarea Rezervației Biosferei Delta Dunării. Consiliul Județean Tulcea a avizat favorabil construirea hotelului, fără să ceară studii de specialitate, iar ARBDD nu l-a trimis pe afacerist la Compania Apele Române să obțină autorizație de construire specială pe malul apei, așa cum preciza legea.

Un mason a ramas fara hotelul de 4 stele din Delta Dunarii

Project 47 SRL a fost înființată în anul 2003, câțiva ani mai târziu fiind declarat și falimentul, înființată de un cunoscut afacerist din Tulcea, Gherase Sabin. Alături de acesta în acționariatul firmei au fost și Suciu Cezar și Suciu Mircea. Despre Gherase Sabin se știe că a fost liderului Lojei masonice Steaua Deltei Dunării din Tulcea și că tulceanului era estimată la 16 milioane de dolari, iar până în anul 2011 s-a aflat și în Top Forbes al celor mai bogați oameni din România.

Un mason a ramas fara hotelul de 4 stele din Delta Dunarii

De asemenea, numele masonului a mai apărut într-un scandal. Un partener de afaceri l-a acuzat că a refuzat să își îndeplinească obligațiile de plată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suspect în top Forbes să fie executat!?
1
0
Așa îibtrebuie dacă este mason., distrigător de lume ! Marș @
3
1
Bravo ! Sper ca viitorul cumpărător să nu fie tot un mason !
4
2
acest articol apare si in ziua de constanta in februarie
5
0
Eh, nici masoneria nu mai e ce-a fost
8
4
Pe masonul de la primaria Navodari, cand il leaga ?
11
3
sa stim si noi cine este elementul individ care a cauzat
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510