REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un mecanic de locomotivă face live pe Tik Tok în timp ce conduce trenul. Video

Un mecanic de locomotivă face live pe Tik Tok în timp ce conduce trenul. Video

A.F. 31 decembrie 2023 | 11:34 16419

În ultima perioadă au apărut mai mulți mecanici de locomotivă care fac live-uri pe Tik Tok în timpul ce conduc locomotivele de tren, mai ales noaptea. Live-urile din cabină se bucură de mare succes. Totuși, este foarte periculos să facă live-uri și să discute cu cei care pun întrebări online în timpul serviciului.

Un mecanic de locomotiva face live pe Tik Tok in timp ce conduce trenul. Videolive din cabina de tren

Șeful CFR Călători, Traian Preoteasa, promite să trateze cu toată exigența angajații care în timpul serviciului folosesc telefoanele mobile sau alte aparate pentru realizarea de înregistrări video din cabinele locomotivelor sau pentru postări pe site-urile de socializare. Preoteasa invocă măsura interzicerii, „având în vedere postările unor salariați al SNTFC CFR Călători apărute în mediul online în ultima perioadă, legate de activitatea profesională”.

Filmările din cabinele locomotivelor, interzise

„În timpul serviciului este cu desăvârșire interzisă folosirea oricăror dispozitive (telefoane mobile, tablete, laptop-uri etc) pentru realizarea de fotografii, înregistrări video, transmisii în direct, jocuri comunicare și alte activități pe rețelele de socializare”, amintește Traian Preoteasa.

Contrar, angajații încalcă articolul 32 din Regulamentul intern al CFR Călători care interzice efectuarea altor activități decât cele legate de contractul de muncă, reprezentând „o abatere disciplinară gravă”.

Totodată, se interzic postările privind activitatea CFR Călători. În timpul parcursului, convorbirile telefonice trebuie să fie scurte și numai în condiții de maximă necesitate, scrie clubferoviar.ro.

Un mecanic de locomotiva face live pe Tik Tok in timp ce conduce trenul. Videolive din cabina de tren

Reacții diferite

Hârtia lui Preoteasa a trezit reacții diferite ale ceferiștilor:

„Din păcate, ăsta este sistemul din România; adevărat, nu se cuvine să faci live-uri din cabină şi să fii atent și la ce scriu unul și altul, apoi să cerşeşti bani, toate astea în timpul mersului, unde e prestanţa ta? Iar vis-a-vis de o fotografie, nu cred că în Europa există altfel de ordine. Pentru că mă uit înspre Vest şi văd o grămadă de fotografii unele promovate de către firmele unde lucrează respectivii. Chiar şi eu am contribuit cu câteva fotografii la biblioteca CFR Călători, iar acum ce facem? Ne întoarcem în bezna minţii. E adevărat, în momentul de faţă nu avem ce arăta decât mizerie şi locomotive depăşite din punct de vedere tehnic.” 

„Când se întrerupe fibra optică la TTR, cum comunică staţiile CF unde se face circulaţie … pe telefon proprietate.” 

„Dar să mergi cu automotoarele fără climă vara la +30° și fără căldură iarna la -20° și cu toaletele defecte îi voie, domnule Preoteasa?”

„Eu am o întrebare pentru domnul Preoteasa. Vreți ca CFR Călători să ajungă ca CFR Marfă?

„Mi se pare de bun simt să nu faci live din cabina locomotivei, în timpul serviciului…” 

Avertismentele directorului general al CFR Călători vin după ce în ultimele luni au apărut mai multe înregistrări ale unor mecanici de locomotivă la bordul trenurilor. Ultima postare, criticată de polițistul Marian Godină, arată un mecanic de locomotivă care cere like-uri pentru a acționa mijloacele de semnalizare sonoră ale trenului. Într-o altă postare, un alt mecanic atenționează pe o stație de emisie–recepție prezența echipajelor radar de poliție pe un drum național. 

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anca și ce voiați sa oprească trenul sa treacă băiatul calea ferată.E de bun simt sa ți dai căștile jos din urechi ,când traversezi strada sau calea ferata....neatenția întotdeauna se plătește
0
0
Eu ce sa mai cred acum . Pe 23 noiembrie copilul meu a fost lovit de tren . Explicația mecanicului de locomotivă a fost că copilul a avut căștile pe urechi și nu a auzit trenul . Și uite așa . Scapă nepedepsit și cu mâinile curate. Dar cea ce fac ei în timpul serviciului este inacceptabil. Noi nu mai avem . Nici justiție nici dreptate toți sunt mânjiți și orbiți de bani și putere și abuz în serviciu... Dumnezeu nu doarme pentru că el este singura noastră justiție
0
2
CFR e falimentat de firmele private Nimeni nu verifică nimic Politica Mafia și Corupția au distrus r*mânia
6
1
Mai aveti sa dormiti in timp ce conduceti.mergeti beti cu trenul.depasiti semnalele pe rosu.betii find va prabusiti cu trenul in prapastie.sariti peste macaze iar noua ne este frica sa ne urcam in tren nu va fii departe vremea cand trenul se va conduce singur si atunci sa va vad pe voi vitejilor ce veti face .mergeti la privat si veti vedea acolo program nu gluma fara sindicat si alte aberatii.sincer cand ma urc in tren ma gandesc cu groaza daca mecanicul este beat sau drogat rusine sa va fie a-ți facut cfr ul de ras nemernicilor
5
7
Păi m-ai există mecanici la călători?Bombe pe calea ferată!!!
5
8
Bine că nu făcea grevă să i se dubleze salariul. Are statul bani.
16
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016