REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
18.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu organismul dacă mănânci murături în fiecare zi

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu organismul dacă mănânci murături în fiecare zi

A.F. 2 octombrie 2023 | 00:00 220

Murăturile sunt bogate în vitamine și minerale. Murăturile sunt o sursă bună de vitamina K, care este importantă pentru sănătatea oaselor și pentru coagularea sângelui. De asemenea, conțin vitamina C, care întărește sistemul imunitar.

Un medic a dezvaluit ce se intampla cu organismul daca mananci muraturi in fiecare zi

În cantități mici, murăturile conțin, de asemenea, vitamina A, care este importantă pentru sănătatea vederii și a pielii. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Vasilisa Ponomareva. Experta dezvăluie și ce schimbări apar în organism dacă această legumă conservată este consumată zilnic.

Printre acestea se numără îmbunătățirea activității gastrointestinale, a imunității, ameliorarea crampelor musculare, reducerea dorinței de a mânca incontrolabil, detoxifierea organismului. Dar este posibilă și o creștere a tensiunii arteriale.

Cum afectează consumul lor zilnic organismul

„O porție medie de această murătură are doar aproximativ 10 calorii, ceea ce o face o gustare ideală cu puține calorii”, spune expertul. Probioticele sunt bacterii benefice care susțin flora intestinală sănătoasă. Majoritatea murăturilor sunt produse prin fermentarea acidului lactic.

Bacteriile Lactobacillus transformă zahărul în acid lactic și ajută astfel la conservarea castraveților. Aceste bacterii trăiesc, de asemenea, în tractul nostru intestinal și promovează o digestie sănătoasă și un sistem imunitar puternic.

Consumul murăturilor menționate poate preveni crampele musculare. Acest lucru se datorează compoziției bogate în electroliți, cum ar fi sodiul și potasiul.

„Castraveții reglează zahărul din sânge. Ei au un indice glicemic scăzut. Acest lucru înseamnă că nu cresc glicemia la fel de mult ca alte alimente”, spune expertul. Nivelul ridicat al zahărului din sânge scade rapid, ceea ce duce la pofte alimentare.

Alimentele bogate în carbohidrați determină o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge și, astfel, cresc pofta de mâncare – nu este cazul castraveților.

În plus față de probioticele care se găsesc în ele, fibrele au și beneficii digestive. Acestea susțin sănătatea intestinelor și pot preveni constipația. Fibrele sunt, de asemenea, importante pentru creșterea bacteriilor intestinale benefice și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase.

Murăturile conțin cantități semnificative de antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi. Aceste daune pot provoca, de exemplu, cancer și alte boli. Antioxidanții sunt, de asemenea, importanți pentru menținerea sănătății pielii și pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și la prevenirea ridurilor.

De ce nu ar trebui să mănânci cantități mari din această murătură

Motivul este conținutul ridicat de sare din ea. „Prea multă sare poate duce la hipertensiune arterială și probleme renale. Oricine suferă de aceste probleme de sănătate ar trebui să își limiteze consumul de murături menționate”, adaugă expertul, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513