REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Un medic lansează un avertisment sever privind sângerarea nazală. Greșeala care poate duce la sufocare 

Un medic lansează un avertisment sever privind sângerarea nazală. Greșeala care poate duce la sufocare 

A.F. 6 mai 2023 | 00:00 340

Doctorul Sam Ghali a emis un avertisment cu privire la modul de tratare a sângerărilor nazale, deoarece a spus că mulți dintre noi fac un lucru greșit – și ar putea duce la sufocare și ar putea înrăutăți lucrurile.

Un medic lanseaza un avertisment sever privind sangerarea nazala. Greseala care poate duce la sufocare 

Dacă v-ați dat vreodată seama brusc că vă sângerează nasul, este posibil să fiți familiarizat cu procedura pe care majoritatea oamenilor vă vor spune să o urmați – strângeți nasul și înclinați capul pe spate.

Însă un medic îi îndeamnă pe oameni să nu mai urmeze acest sfat, deoarece se pare că înclinarea capului pe spate atunci când vă curge sânge din nas ar putea fi periculoasă, deoarece ar putea duce la sufocarea cu sângele dumneavoastră.

Doctorul Sam Ghali a explicat că înclinarea capului pe spate face ca sângele din nas să se scurgă în partea din spate a gâtului, ceea ce înseamnă că deseori ajungi să îl înghiți – și, în cel mai rău caz, să te îneci.

În schimb, Dr. Ghali – care este medic de urgență (ER) în SUA – a recomandat să înclinați capul înainte și să vă strângeți partea moale a nasului, deoarece acest lucru ar trebui să vă ajute să opriți fluxul, scrie doctorulzilei.ro.

Greșeala care poate duce la sufocare

Postând pe contul său @EM_RESUS de pe Twitter, el a scris: „Dacă vă sângerează nasul, NU înclinați capul în spate. Acest lucru nu face decât să facă sângele să se scurgă în partea din spate a gâtului și apoi îl vei înghiți și/sau te vei sufoca cu el.

” Prindeți partea moale a nasului și înclinați capul în față. Te rog să le spui prietenilor tăi despre asta.”

Site-ul NHS oferă un sfat similar cu cel al doctorului Ghali și spune că, dacă aveți o hemoragie nazală, trebuie să urmați acești pași:

  • Stați jos și aplecați-vă în față, cu capul înclinat în față
  • Strânge nasul chiar deasupra nărilor timp de 10 până la 15 minute
  • Respirați pe gură

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768