Un mic la Eforie, între marea dezamagire românească și o glumă scumpă
Un mic la Eforie, între marea dezamagire românească și o glumă scumpă
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn restaurant din Eforie a reușit să transforme un preparat tradițional românesc într-o experiență culinară... nedorită. Recent, un client a surprins și a trimis o fotografie care surprinde un mic, vândut la prețul exagerat de 8 lei. Din păcate, aspectul și prezentarea acestuia lasă mult de dorit, făcându-i pe mulți să se întrebe dacă nu cumva tradiția micului românesc a fost, literalmente, „strivită” în bucătăria acestui local.
Un mic... mare dezamăgire!
Micul în cauză, de dimensiuni considerabile, nu numai că nu seamănă cu preparatul suculent și rumenit pe care orice român îl așteaptă de la un grătar tradițional, ci are un aspect nefericit, comparat de unii cu... ei bine, ceva ce nu ar trebui niciodată servit la masă. Lipsit de forma clasică, cu o textură și culoare care ridică mari semne de întrebare, acest mic pare să fi fost rezultatul unei tentative eșuate de a impresiona clienții prin mărime, dar fără a respecta standardele minime de gust și prezentare.
Nici Constanța nu-și dă aere. Un mic de dimensiuni normale este 4 lei, însă este servit în Constanța unde prețurile ar trebui să fie mai mari și, cu siguranță, nu arată atât de... dizgrațios precum cel servit clientului din Eforie.
Prețurile unui restaurant din Constanța
O insultă la adresa consumatorilor
În condițiile în care prețul de 8 lei pentru un singur mic este oricum considerat exagerat, primirea unui astfel de produs poate fi doar descrisă drept o insultă la adresa consumatorilor și a bucătăriei tradiționale românești. Se ridică, astfel, o întrebare firească: oare nu ar trebui ca restaurantele de pe litoral să se concentreze mai mult pe calitatea și autenticitatea preparatelor pe care le oferă, în loc să ceară sume nejustificate pentru produse care lasă un gust amar – și nu din pricina condimentelor folosite?
Această experiență ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru localurile care încă mai cred că pot păcăli turiștii, mizând pe lipsa de opțiuni sau pe apetitul lor pentru preparatele tradiționale. Din păcate, în acest caz, „marele” mic de la Eforie nu face decât să sublinieze nevoia de standarde mai ridicate și de respect pentru clientela plătitoare.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News