REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mar., 8 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6876
13.5° Constanța Marți, 8 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6876
 

Un ministru olandez a cerut eliminarea înscrierii sexului pe cărţile de identitate

Un ministru olandez a cerut eliminarea înscrierii sexului pe cărţile de identitate

Replica API 6 iulie 2020 | 17:57 1516

Cetăţenii olandezi nu vor mai avea menţionat sexul pe cărţile de identitate care vor fi emise peste câţiva ani, menţiune pe care ministrul olandez al Educaţiei, Culturii şi Ştiinţei, Ingrid van Engelshoven, o consideră ''inutilă'', scrie sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

Foto: Getty Images

Într-o scrisoare transmisă parlamentului, doamna Ingrid van Engelshoven, însărcinată şi cu ''Emanciparea'', menţionează intenţia de a elimina această menţiune din cărţile de identitate începând cu anii 2024-2025. Sexul va rămâne însă înscris pe paşapoartele olandeze, întrucât astfel procedează şi celelalte state ale UE.

''Olanda nu ar fi prima ţară membră (a UE) cu o carte de identitate fără menţiunea genului. Cartea de identitate germană nu menţionează sexul'', iar cetăţenii trebuie să-şi poată "modela propria identitate şi să trăiască în deplină libertate şi securitate'', motivează ea.

''Este o veste excelentă pentru persoanele care au zi de zi probleme cu această categorie a genului pe cartea lor de identitate'', au reacţionat organizaţii olandeze de apărare a drepturilor homosexualilor şi ale altor minorităţi sexuale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu esti caloriferul cald despre care zicea Eu propun.
0
0
Citind acest articol si comentariile m-am uitat in chiloti sa-mi vad genul gramatical sau sexul anatomic!!! numele meu este unisex sau unigen adica gen neutru!!!
2
0
Au nivel de trai , foarte ridicat olandezi ..asta-i clar . Dar scot imense aberatii , privind drepturile . Or sa ajunga sa spuna ca , razboiaiele contra Imperiului Otoman , au fost rasiste . Ce a ajuns Europa !! O decadere morala si drepturi la limita aberatiilor .
6
0
in jegul ala de holland la ce plm poti sa te astepti lgbt ridicat la rang de virtute
6
0
O TARA UNDE SE INTAMPLA CAM TOATE ORGIILE DE PE PAMANT . AM AJUS SA TRAIM ZILE CAND UN OM NORMAL ESTE DE CONDAMNAT PENTRU CA ISI PERMITE SA FIE NORMAL . RETARZI SUNT FAVORIZATI . ASTA SE INTAMPLA CAND OAMENI NORMALI LASA LOC CELOR BOLNAVI . TOTI CIUDATI SUB PRETEXTU DREPTULUI LA TOT FELU DE PRETENTII INCET INCET ISI FAC LOC SI NU VOM MAI AVEA LOC DE EI . VOM FII STICMATIZATI DOAR PENTRU CA NU AVEM DEVIATII MENTALE
9
0
Asta e sfarsitul lumii...
8
0
Pai trebuie sa ne asteptam si la asta, daca in prezent se marita poponarii intre ei, este posibil si prostia asta.
8
0
M-ai facut sa rad cu lacrimi, tare de tot
8
2
hahahahahahahahaha
5
2
Olanda e prima mereu la dezmat. Sa vezi ce bataie o sa ia ala sau aia care minte ce sex are cand o sa treaca la facut sex. Drogatii drak. Merita sa puna migrantii musulmani Coranul pe ei. Astia chiar o merita.
17
1
Moarte tiganilor
8
1
sa nu mai existe nici notiunea de gen in gramarica. Si sa vorbim toti ca tiganii din Piata Chiliei. In seara asta o sa l fut pe sotia mea Ioana. Care de fapt este un calorifer cald.
15
0
propun de asemenea eliminarea numelor specifice feminine sau masculine deoarece creaza confuzie si traume ireparabile pentru cetatenii cu tulburari de identitate. De exemplu eu miam luat nume de vaca - Ingrid ca sa nu mai fiu confuza daca numele meu e de fata sau de baiat.
16
0

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817