REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
29.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Un MINOR a AJUNS pe mâna JUDECĂTORILOR din cauza ieșirilor VIOLENTE

Un MINOR a AJUNS pe mâna JUDECĂTORILOR din cauza ieșirilor VIOLENTE

Replica API 25 aprilie 2021 | 00:00 1588

Andrei V., din Constanța, aproape și-a nenorocit colegul de clasă după ce l-a lovit cu piciorul în cap. Incidentul a survenit după ce victima îl îmbrâncise în sala de clasă pe unul dintre prietenii agresorului, din cauza că fusese lovit cu mingea de acesta dar și pentru că Andrei V. avea un conflict mai vechi cu cel agresat. Victima a avut nevoie de 12-14 zile de îngrjiri medicale. Toți cei implicați erau minori.

Persoana vătămată a plecat de la Școala Gimnazială nr. 28 spre casă iar în apropierea Centrului Militar Zonal Constanța, a fost ajuns din urmă de către un grup format din colegi de școală, în care se aflau Andrei V. și alte 3 persoane. În acest context, la un moment dat, persoana vătămată a simțit o lovitură cu pumnul în spate, din pricina căreia s-a dezechilibrat, alunecând ușor de pe bordură, iar când s-a întors pentru a vedea cine l-a lovit, a fost agresat o singură dată, în față, cu piciorul, de către Andrei V. care era poziționat în stânga persoanei vătămate. În urma loviturii primite, persoana vătămată a simțit cum nasul i-a amorțit, nu mai putea respira normal, iar hainele și telefonul mobil pe care îl avea în mână erau pline de sânge, motiv pentru care nu a putut apela organele de poliție și pe mama sa, pentru a-i povesti cele petrecute, astfel că a cerut telefonul unei persoane neidentificate, aflate în apropiere, persoană care a și ajutat-o de altfel să se curețe de sânge. Potrivit certificatului medico-legal, victima a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijire medicală.

Ce a spus inculpatul

Cu ocazia audierilor efectuate în cauză, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, motivând că a recurs la acest gest întrucât între el și persoana vătămată exista o situație conflictuală mai veche, începând din luna decembrie 2018. La data de 14.02.2021 inculpatul a solicitat aplicarea procedurii recunoașterii învinuirii și a recunoscut faptele așa cum au fost reținute în rechizitoriu.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că inculpatul este minor, elev în clasa a VIII-a și face parte dintr-o familie monoparentală, tatăl acestuia decedând când inculpatul avea vârsta de 2 ani. Inculpatul este la primul contact cu legea penală, pe parcursul cercetărilor a avut o atitudine sinceră și a colaborat cu organele judiciare, iar în urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate în prezenta cauză, a fost diagnosticat cu tulburare hiperkinetică cu deficit atențional tip mix. Instanța a hotărât luarea măsurii educative a asistării zilnice pentru 3 luni a lui Andrei V. pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Decizia nu este definitivă ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si ce sa faca ma copilu sa lase toti fraierii sa-si ia grade, bine i-a facut, deaia este plin de baietii de 1.75 care se cred zei pe net
0
0
ce bune erau scolile de corectie ale lui ceasca,o luna de discutii egal frectie pe picior de lemn,nenorocitul asta ori o sa omoare pe careva sau de nu va crapa el cu capul tandari
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016