REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
19.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Un minor a cerut ordin de protecție după ce taică-su l-a certat că a cheltuit banii pe țigări!

Un minor a cerut ordin de protecție după ce taică-su l-a certat că a cheltuit banii pe țigări!

Replica API 4 iunie 2022 | 00:26 1951

Ordinul de protecție constituie o măsură venită să protejeze victimele violențelor domestice, însă iată că se ajunge și în situația în care este se apelează la ea fără o cauză fondată. Este cazul unui minor din județul Constanța, comuna Albești, care, în urma unei certe cu tatăl său a sunat la 112 și apoi și-a convins mama să ceară în instanță ordin de protecție, care a fost respins de judecători.

Femeia a precizat în fața judecătorilor că are o relație cu pârâtul de circa 25 de ani, în urma căreia au rezultat 7 copii, dintre care 4 încă sunt minori. Aceasta a spus că bărbatul mai consumă băuturi alcoolice dar că nu a fost violent cu aceasta în ultima perioadă. Ar fi existat un incident în urmă cu ceva timp, când fiul lor minor a sunat la 112 fiindcă s-a certat cu pârâtul din cauza faptului că ar fi cheltuit o sumă de bani pe alte lucruri decât ceea ce îi spusese pârâtul. Astfel din relatarea reclamantei minorul ar fi cumpărat țigări în loc să cumpere încălțăminte pentru fratele său mai mic, aspect ce a produs o ceartă între pârât și minor.

Minorul a sunat la 112, a sosit un echipaj de poliție iar reclamanta și cei patru minori au fost transportați la un centru social și protecție a copilului din Constanța. Întrucât au relatat că bărbatul a fost violent cu ei, li s-a sugerat să ceară un ordin de protecție. Ceea ce au și făcut.

Însă, după analizarea situației, magistrații au decis că probele administrate în cauză nu confirmă că pârâtul ar fi exercitat vreun tip de violență asupra reclamantei sau față de minori.

Chiar și femeia a confirmat în fața instanței că motivul incidentului din luna mai 2022 a avut la bază acțiunile minorului care au dusa la o dispută domestică dar fără a exista violențe fizice sau psihice asupra reclamantei.

Prin urmare, judecătorii au respins cererea de eliberare a unui ordin de protecție.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768