REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mie., 11 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6849
18.4° Constanța Miercuri, 11 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6849
 

Un minor orfan a fost bătut și călcat în picioare chiar într-un centru al DGASPC. Video

Un minor orfan a fost bătut și călcat în picioare chiar într-un centru al DGASPC. Video

Mariana MURAT 11 septembrie 2024 | 17:11 902

Vişinel Bălan, fost vicepreședinte și subsecretar de Stat la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a lansat un apel public după un incident grav într-un centru DGASPC din Brașov. Bălan a relatat pe rețelele sociale despre o bătaie violentă pe care a suferit-o un copil abandonat, aflat în îngrijirea centrului.
 

Un minor orfan a fost batut si calcat in picioare chiar intr-un centru al DGASPC. VideoUn minor orfan a fost bătut și călcat în picioare chiar într-un centru al DGASPC

Conform declarațiilor lui Bălan, reprezentanții centrului ar fi încercat să mușamalizeze incidentul, modificând fișa oficială pentru a sugera că minorul „s-a accidentat”. „Grav este că au modificat fişa de incident, scriind că s-a accidentat. Am intrat în posesia filmărilor, iar imaginile sunt extrem de dureroase”, a scris Bălan.

Anterior agresiunii, tânărului i s-a promis un transfer către un alt centru, după ce fusese îndrumat de Bălan să depună o cerere în acest sens. Cu toate acestea, la revenirea sa în centrul din Brașov, a fost supus unei bătăi crunte, ulterior fiind dus la spital pentru o intervenție chirurgicală de urgență.

Aşa se întâmplă cu copiii aflaţi în grija statului: striviți până cad din picioare”, a adăugat Vişinel Bălan în postare. El a adresat un apel către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Guvernul României, cerând intervenții urgente pentru a preveni astfel de abuzuri în sistemul de protecție a copilului.

El a postat chiar și o filmare cu agresiunea, care poate fi analizată AICI.

Vișinel Bălan: Aşa se întâmplă cu copiii aflaţi în grija statului: striviți până cad din picioare

Un copil abandonat a fost bătut cu bestialitate la DGASPC Brașov. Grav este că au modificat fişa de incident, scriind că s-a accidentat. Am intrat în posesia filmărilor, iar imaginile sunt extrem de dureroase. Eram prezent când tânărului i s-a promis transferul la un alt centru. Chiar eu l-am îndrumat să facă o cerere în acest sens şi i-am înmânat cererea unui şef de centru pentru a fi ascultat.

Din nefericire, imediat după eveniment, acesta a revenit în centru şi ghiciţi ce “cadou” a primit: a fost strivit din bătaie. După aceea, a ajuns la spital pentru a fi operat, fiind nevoie de intervenție chirurgicală.

Aşa se întâmplă cu copiii aflaţi în grija statului: striviți până cad din picioare. Rog de urgență Autoritatea Naţională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, respectiv Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse şi Guvernul României să acționeze imediat!”, este textul pe care Vişinel Bălan.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In mod normal statul ar trebui sa se ocupe de ambele
2
0
Domnul fost vicepreședinte a devenit lupul moralist de când nu mai e pe functie
0
1
Ce salarii au cei de la DGASPC?
3
0
De copii aceștia trebuie să se ocupe statul nu de înfierea de câini și pisici
5
1

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275