REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.3° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
17.3° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Un motociclist a fost la un pas să lovească un pieton pe trecere, în Mamaia. Video

Un motociclist a fost la un pas să lovească un pieton pe trecere, în Mamaia. Video

Andreea VLAICU 13 iunie 2024 | 00:00 2214

Cu toate că trecerile de pietoni sunt semnalizate cu indicatoare, unii șoferi nu se sinchisesc nici măcar să încetinească, cu atât mai mult să oprească atunci când văd că se apropie zona prevăzută traversării străzii. Un astfel de comportament teribilist l-a avut și un motociclist, categorie de șoferi care este cunoscută pentru inconștiență și iresponsabilitate în trafic. Totul a fost surprins de o cameră de bord amplasată într-o mașină care circula în stațiunea Mamaia. Mai exact, este vorba despre un șofer care circula pe motocicletă și nici nu s-a „obosit” să oprească atunci când o femeie a traversat regulamentar strada, trecând în viteză prin fața ei.

Un motociclist a fost la un pas sa loveasca un pieton pe trecere, in Mamaia. Video

Stațiunea Mamaia este o zonă puternic circulată atât de mașini cât și de pietoni, mai ales în timpul sezonului estival, mulți dintre aceștia fiind turiști. De aceea, șoferii trebuie să fie mult mai vigilenți decât în restul anului, atunci când stațiunea nu este atât de populată. Totuși, aparent asta nu se aplică și motocicliștilor, care oricum, indiferent de perioada anului, adoptă practici periculoase și inconștiente.

De exemplu, un motociclist nu a respectat semnificația indicatoarelor din proximitatea unei treceri de pietoni din Mamaia, mai exact cea din dreptul hotelului Apollo. Pe filmarea surprinsă de camera de bord amplasată pe o mașina care participa la trafic și care oprește pentru a oferi prioritate unei femei care s-a angajat în traversarea străzii, se vede cum un motociclist aflat pe a doua bandă trece glonț prin fața pietonului fără măcar să frâneze. Motocicleta avea numărul de înmatriculare CT 50 VRN.

Un motociclist a fost la un pas sa loveasca un pieton pe trecere, in Mamaia. Video

Ce spune Codul Rutier

Potrivit Codului Rutier, pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule atunci când sunt angajați în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor. Șoferii sunt obligați ca în apropierea unei treceri de pietoni să circule cu atenție pentru a putea reduce viteza și eventual a opri dacă este cazul. Șoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt sancționați cu amendă de la 1.500 la 1.800 lei și aplicarea a 5 puncte de penalizare. Cei care vor fi prinși neacordând prioritate pietonilor a doua oară în decursul a 12 luni calendaristice de la prima încălcare, vor primi o amendă cuprinsă între 2.250 lei și 2.500 de lei și le va fi suspendat dreptul de a conduce pe un termen de la 30 la 45 de zile.

Video:

.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce să faci cu ei? Să-i f..em în gură de inconștienți! Acum două zile mi-a sărit un cretin din ăsta in față și tot el era supărat. Dar sunt și motocicliști civilizați, nu generalizez.
1
0
Mar s la somn copil obosit.
0
3
In Mangalia sunt cam trei motociclisti care-si calaresc drujbele zgomotoase printre blocuri,doar-doar s-o uita careva admirativ la ei. Nu sunt ca acei ,,bikeri'' care vor libertate,care merg in afara oraselor ,ci sunt niste papagali cu capetele seci,care fac zgomot si umbla ca naucii,mai ales cu viteza mare si turand motoarele aiurea. Ce sa faci cu ei?
7
1
In Mamaia e riscant sa fii pieton, dar si sofer. Indiferent cat de disciplinat esti, sunt extrem de multi care circula haotic si agresiv, cel mai probabil care si-au luat carneltul cu spaga si relatii sau pur si simplu sunt imbecili. Foarte multe motociclete gonesc zi si noapte facand slalom printre masini, multe masini tunate care fac zgomot asurzitor, conduse de persoane cu atitudine infantila. Daca ar fi cativa politisti pe bulevard si poate niste radare, s-ar salva mai multe vieti omenesti. Ne miram de haosul din tafic, in timp ce politia sta in birouri sa nu cumva sa oboseasca...
9
1
Cît k*t dar cît c****t puteti minca voi ăștia de la r*****a.Un pas
6
9

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515