REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.8° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Un motociclist se spărgea în figuri, în zig zag, prin 23 August. Video

Un motociclist se spărgea în figuri, în zig zag, prin 23 August. Video

Andreea VLAICU 6 iunie 2024 | 00:00 3055

Dacă a conduce șerpuit printre jaloane este un sport, iată că poate fi și o activitate recreațională pentru unii. Este și cazul unui motociclist care a condus în zig zag pe DN39, în comuna 23 August. 

Un motociclist se spargea in figuri, in zig zag, prin 23 August. Video

Un lucru este sigur: condusul nu este pentru toată lumea. Unii iau condusul prea în serios și suflă și-n iaurt, iar alții văd asta ca pe un mod de a se distra pe șosele. Această „boală” a distracției care rezultă mai mereu în inconștiență îi afectează în special pe cei care dețin și conduc motociclete. Și cum motocicliștii sunt pretutindeni, nici comuna 23 August din județul Constanța nu e lipsită de iresponsabilitatea acestora.

De curând, mai exact pe 1 iunie a.c., un motociclist a fost observat cum circula imprudent și cum făcea slalom printre jaloane imaginare. Din fericire, comportamentul iresponsabil al șoferului de motocicletă nu a rezultat în vătămarea niciunui alt participant la trafic, însă asta nu înseamnă că trebuie trecut cu vederea.

Ce spune Codul Penal

Cu toate că manevra de conducere șerpuită nu este încadrată la conducere agresivă, aceasta din urmă este pedepsită aspru în România. Ordonanța de Urgență a Guvernului stabilește și sancțiuni pentru comportament agresiv în trafic: amendă contravențională, cu o valoare cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei, și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Un motociclist se spargea in figuri, in zig zag, prin 23 August. Video

Ce înseamnă conducere agresivă

Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre: deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens; întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor; pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare; circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia; folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație; conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți; mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spatele acestuia; realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia; conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In fiecare noapte este raliu in zona podului din 4-5. Dar politia doarme la ora aia, mai putin locuitorii platitori de taxe.
0
0
Probabil ocolea gurile de canal( cred ca suntem singura tara din lume unde gurile de canalizare sunt pe partea carosabila in loc de trotuar)sau pur si simplu ocolea gropile ca dinalea slava Domnului avem destule
6
6
M-am spart. In figuri.
2
0
am toba borla pa bembeu n***u. nu zice nimeni nici kra
4
0
imi trezesc vecinii cand trantesc portiera.
4
0
Imbecilii producatori de zgomot sunt doar soferi care se alinta facand pe motociclistii. Motociclistii adevarati nu fac zgomot. Ei doar sunt.
10
1
Ba gluma, maneaua iti da satisfactie la volan? Lua-mi-ai organu-n gura. Da, ala donat.
5
2
sta in spatiul benzii lui si nu depaseste coloana. nu ocupa mai mult spatiu decat o masina. va-n p l m de fricosi frustrati.
3
8
Pe toate bulevardele din Constanta (si Mamaia) au loc in fiecare noapte curse de masini si motociclete. Acum doua nopti un imbecil gonea cu 170 km/h. Aseara erau alti dementi care goneau linistiti. De ce nu se pun radare fixe? Limitatoare de viteza? Ceva??? Aaaa... nu avem bani...E ceva normal, politia doarme in papuci, ii platim degeaba. Clar.
11
3
pe lapusneanu, circula ca la raliu motociclistii. unde o fi militia? ii intinde izmenele primarului?
11
4
Da,nu toti motociclistii sunt cu adevarat sanatosi la cap,la fel ca si automobilistii. Foarte multi tembeli se dau mari,crezand ca cineva chiar le da importanta in sens pozitiv. De fapt,oamenii dispretuiesc genul asta de tembeli ,pe buna dreptate.
12
2
Cei care conduc moto pe doua roti, au voie sa depaseasca printre masini coloanele de masini stationate la semafor?
11
1
La așa specimen de derbedeu trebuie să folosești un limbaj adecvat de mahala...SARBATORI FERICITE !
7
6
Ce aveți mă cu donatorii de organe? În contextul războiului din Ucraina este o cerere foarte mare de organe și mueciclistii sunt o sursă inepuizabila de organe.
21
11
Care se dau leii soselelor li se va termina circuitul frumos donând organele vitale...Succesuri la ambreat sa ne dam gorile !...
15
12
Inca un rahatel care va sfarsi intr-un cap de pod.
19
12
Daca politia si-ar face treaba......
25
10

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515