REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un muncitor român a fost împușcat pe muntele Athos de un preot, tot român

Un muncitor român a fost împușcat pe muntele Athos de un preot, tot român

Victor ROTARU 4 august 2023 | 18:03 3646

Un român riscă să rămână fără ambele picioare după ce a fost împușcat de un preot, tot român, pe muntele Athos. Bărbatul de 51 de ani, care lucra ca muncitor necalificat la un schit de pe muntele Athos, se află acum internat într-un spital din Grecia.

Un muncitor roman a fost impuscat pe muntele Athos de un preot, tot roman

Familia acestuia a cerut ajutorul Consulatului României în Salonic, după ce a văzut că starea bărbatului se deteriorează de la o zi la alta.

Săptămâna trecută, bărbatul a fost împușcat în ambele picioare, chiar de un preot de la schit. Părintele, tot român, s-a înfuriat pe o pisică, așa că a scos o pușcă și a încercat să tragă după ea. Fără să țină cont că, în apropiere, se afla și muncitorul.

În urma împușcăturii, pisica a reușit să scape, însă nu la fel se poate spune și despre bărbatul de 51 de ani. Acesta a căzut la pământ, fiind rănit la ambele picioare.

Mai grav este că preotul i-a cerut ca în fața poliției să declare că a fost rănit într-o partidă de vânătoare de mistreți. Bineînțeles, cu promisiunea că va avea grijă de el și că îl va trimite în țară.

Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. Bărbatul a rămas singur în spital, iar starea lui nu este una foarte bună. În acest moment, medicii spun că este posibil să îi fie amputate ambele picioare.

Adevărul a ieșit la iveală abia în momentul în care, pe fir, au intrat membrii familiei bărbatului. Văzând că starea acestuia nu este una foarte bună, au cerut ajutorul Consulatului.

Astfel, bărbatul a avut ocazia să dea o nouă declarație în fața polițiștilor, în care să spună ce s-a întâmplat, de fapt.

Pe numele preotului a fost deschis dosar penal, potrivit antena3.ro.

Ce spune MAE despre incident

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General la Salonic, precizează, la solicitările presei, că a fost notificat telefonic, pe 2 august 2023, cu privire la spitalizarea unui cetățean român în localitatea Polygiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împușcare a acestuia, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația persoanei în cauză.

Potrivit informațiilor obținute de Consulatul General al României la Salonic, românul a fost supus unor intervenții medicale specifice într-o unitate medicală din zonă, iar o anchetă cu privire la circumstanțele producerii incidentului este în desfășurare.

Totodată, MAE precizează că reprezentantul Consulatului General al României la Salonic a pus la dispoziția familiei victimei datele de contact ale unui un avocat vorbitor de limba română și a solicitat poliției rapoartele detaliate privind împrejurările incidentului.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale, cu unitatea medicală și cu familia persoanei în cauză și acordă asistență consulară în vederea repatrierii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Călugării din Athos au arme ??? La ce le folosesc , pentru autoapărare? Ceva nu se leagă !
2
0
Sigur era călugăr ?????Isus mergea printre oameni cu mâinile goale si cu harul Sfântului Duh...Calugăr aă tragă cu arma după pisici ...Sigue era calugar ?????????????? .
15
1
realitatea este alta , aia doi se ardeau in dos , faceau sex anal in chilie si asta nu a mai vrut , toti acolo sunt poponari si a luat o pusca si i a spus ca da nu mai vrea la b**i noaptea il omoara .
9
3
se duc popii aia nespalati la vanatoare ??? Se pare ca a fost o dragoste mare la mijloc.
18
2
dc avea popa pistol ??? pentru ca toti popii sunt niste infractori si hoti. Mai mergeti ca oile la biserici sa va rugati !!! Puteti sa va rugati in liniste si acasa fara sa vada si sa stie nimeni. Dumnezeu va asculta rugaciunile oricum dk sunteti credinciosi !
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510