REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Un nou azil al groazei în România: Bătrâni ținuți în subsol și înfometați

Un nou azil al groazei în România: Bătrâni ținuți în subsol și înfometați

A.F. 9 august 2023 | 17:58 2190

Echipa de control constituită la nivelul Prefecturii Argeş face, miercuri, verificări la un azil privat din Piteşti, destinat îngrijirii bătrânilor. Primele constatări sunt legate de faptul că cei internaţi acolo nu primesc suficientă hrană, nu sunt lăsaţi să vorbească la telefon cu rudele lor, iar unul dintre cei internaţi dormea pe o canapea amplasată într-un hol, scrie news.ro.

Un nou azil al groazei in Romania: Batrani tinuti in subsol si infometatifoto cu rol ilustrativ

”Prima instituţie care a ajuns la locaţie este AJPIS. Inspectorii au anunţat că oamenii sunt slabi, se plâng că nu au suficientă mâncare. La subsolul clădirii erau cazaţi 3 beneficiari despre existenţa cărora nu li s-a spus de la început celor din echipa de control”, se arată într-o informare transmisă, miercuri după-amiază, de către prefectul judeţului Argeş Radu Perianu.

Echipele de control au găsit, de asemenea, un bătrân care dormea pe hol, pe o canapea, iar în urma discuţiilor cu vârstnicii aflaţi în azilul privat mai mulţi dintre aceştia s-au plâns că nu primesc mâncare suficientă, nu sunt lăsaţi să iasă decât foarte rar în curte, la aer şi că nu sunt lăsaţi să vorbească la telefon cu rudele.

De altfel rudele unuia dintre cei internaţi acolo au confirmat faptul că nu au putut lua legătura cu persoana internată, ci doar cu reprezentanţii centrului.

Echipa mixtă de control continuă verificarea demarată de urgenţă, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SINGURII BENEFICIARI SUNT CHIAR CEI CARE IAU BANI DE AICI, INCLUSIV CEI CARE VIN IN CONTROL,
0
0
Ce fac in azilele de batrani fac si in caminele de copii abandonati, centre copii cu handicap din tara.Asa fac si la UPU Constanta,trimit batranii singuri inapoi acasa fara sa primeasca ajutor medical.Asa fac si cu noi.Nu dai spaga te trimit acasa scrie caz social in foaie si apoi acasa.Am vazut cazuri cum gonesc batranii acasa,cum plangeau batranii.Daca spui ceva te ameninta cu paza si politia,merg nemernicii la intimidare.Eu o sa sfarsesc cu astia in instanta,nu in tara ,afara.De asta fug romanii din tara,le este scarba de ce se intampla de peste 33 de ani.Nu ai justitie ,nu exista sanatate in Romania.Taxe ..se uita viermii sa vada daca ai taxele la sanatate platite.Ce ii f**e grija pe ei daca a platit taxele.Le-au plaitit nemernicii din banii lor? O gramada de c***e si putori peste tot si la UPU si in spital.Manca-i-ar viermii si cancerul."Manca-i-ar casa si pustia,Si neamul nemernicia.."cand vor muri sa isi ia toti mortii din spitale blestem pe copiii si familiile lor mii de ani.
0
0
sa-mi vars fecalele lichide in AURul vostru
1
2
Oamenii care care la revolutie aveau 15-16 mai stiu sa pretuiasca oamenii ...majoritatea celor care s-au nascut dupa 89 vad doar banii nemunciti in ochi fara respect si tabularasa la creier .E o latura importanta in management sa ai haine scumpe pe tine pentru o reusită in carieră dar de aceea merge totul bine ca sunt doar haine isr sub haine totul e gol ...Daca si pe Firea a dus-o capul la atrocităti ...unde-i omenia ???
6
0
Autorități ma sclavilor, alea care le blamați voi in fiecare zi ? Pai autorități, respect si frica de a face ceva era pe timpul lui Ceasca, acum vreti libertăți dar vreti si siguranta, pai mai multe drepturi au parnaiasii
9
1
Chiar așa: ce-au făcut autoritățile până acum?
8
1
Daca politicieni au falimentat tara de p****i ce sunt asha cum crezi tu atunci si ei erau saraci si tara falumentara dar nu este asha,deci nu de p****i au falimentat Romania ci de hotzi ce sunt;ai inteles cum sta treaba mai Dragosh.
9
1
Politicieni incompetenti a-ti falimentat tara. Din prostie ne-ati ingropat in datorii
10
1
dupa o viata de frecat menta si plimbat o teava prin intreprindere, era previzibil
5
5
romania trebuie declarat stat in stare de holocaust cu autoritati teroriste ! deschis dosar penal impotriva guvernului si romaniei si adusi in fata tribunalului la haga. iohannis trebuie destituit de urgenta pentru inactivitate !!!
12
3
Dar până acum ce-au făcut autoritățile?
14
2
Dar până acum ce-au făcut autoritățile?
13
2
Dar până acum ce-au făcut autoritățile?
12
0
LAGARE DE EXTERMINARE!! INCALCAREA TUTUROR DREPTURILOR OMULUI!! ONG -URILE SA CHEME IN INSTANTA TOATE ACESTE CENTRE DE EXTERMINARE FIZICA! SA PLATEASCA TOT CE AU FĂCUT!
12
1
Dat până acum ce-au făcut echipele de control?
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510