REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Un nou centru pentru persoanele adulte cu dizabilități, în Chirnogeni

Un nou centru pentru persoanele adulte cu dizabilități, în Chirnogeni

Victor ROTARU 25 mai 2023 | 00:00 1608

Consiliul Județean Constanța, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, a inaugurat miercuri, 24 mai, Locuințele Protejate și Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din localitatea Chirnogeni, județul Constanța. 

Un nou centru pentru persoanele adulte cu dizabilitati, in Chirnogeni

“În strategia de dezvoltare a județului Constanța, un capitol important este asistența socială și protecția copilului. Obiectivul principal este dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități din centrele rezidențiale vechi și înființarea serviciilor alternative pentru îngrijirea și integrarea lor. Astăzi, am inaugurat patru noi Locuințe Protejate și un Centru de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități în Chirnogeni.

Aceste facilități vor îmbunătăți viața a 40 de persoane adulte cu dizabilități, transferate dintr-un centru existent. Continuăm eforturile pentru a atinge standardele europene și pentru a oferi sprijinul necesar acestor persoane. Scopul nostru este să consolidăm proiectele și să alocăm bugete pentru dezinstituționalizare în întreg județul Constanța. Rămân alături de toți cei aflați în slujba acestei misiuni dificile, care necesită o doză suplimentară de empatie și foarte multă responsabilitate. Sunt dedicat îndeplinirii acestor angajamente.” – Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Un nou centru pentru persoanele adulte cu dizabilitati, in Chirnogeni

Alături de președintele CJC, Mihai Lupu, la inaugurare au fost prezenți, Petre Enciu, vicepreședinte al CJC, Gabriel Monea, administrator public al județului Constanța, Carmen Răducu, director general al DGASPC, Mihai Tomescu, președintele Autoritatății Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, precum și alte oficialități.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166